Početna Zanimljivosti Dodatna oprema koju je korisno imati ako posjedujete kamper

Dodatna oprema koju je korisno imati ako posjedujete kamper

381
UDIO

Zarazili ste se kamperskom vrućicom, nabavili kamper i spremate se na novu pustolovinu? Bez obzira na to da li putujete za nekoliko dana ili nekoliko tjedana, korisni dodaci za kampiranje u kamperu će vam iznimno olakšati život na cesti i vašu će pustolovinu učiniti puno lakšom i zabavnijom. Provjerite nekoliko takvih predmeta u nastavku.

Praktični dodaci koji olakšavaju život

Čak i sitnice koje se na prvi pogled mogu činiti nepotrebnima mogu vam znatno olakšati putovanje i cjelokupni doživljaj kampiranja. Jedan od takvih predmeta su tende koje imaju brojne prednosti. Danas su tende puno lakše i praktičnije nego što su bile prije,  a izrađene su od izdržljivih materijala poput poliestera tako da mogu izdržati različite vremenske uvjete, a pritom se nakon upotrebe lako pohranjuju bez ikakvih poteškoća. Postoje čak i modeli koji imaju okvire na napuhavanje koji postavljanje čine iznimno jednostavnim. Kada odlazite u prirodu na duže vrijeme, važno je da se zaštitite od štetnih UV zraka i oborina, a uz pomoć tende ćete ostati suhi tijekom kišnih naleta. Zato su tende jedan od prvih dodataka za kamper koji biste trebali uzeti u obzir.

Kada kampirate ili putujete na dulje vrijeme, morat ćete pronaći način da napunite svoje električne uređaje. Zato bi vaš kamper trebao biti opremljen i dugačkim kabelom s adapterom s obje strane kako biste utičnicu mogli priključiti na vozilo. Malen, ali praktičan dodatak će vam puno puta spasiti situaciju ako što prije trebate napuniti telefon ili bateriju za laptop. Još jedan energetski dodatak koji će vam potpuno promijeniti iskustvo kampiranja su i solarni paneli koji se sastoje od dva sloja izrađena od različitih vrsta silicija. Kada su izloženi sunčevoj svjetlosti, stvaraju električnu energiju, a taj dodatni izvor energije možete koristiti za punjenje svojih uređaja i punjenje baterije bez upotrebe konvencionalnih izvora električne energije. Solarna energija izvrstan je alternativni dodatak za kamper ako pokušavate biti zeleniji i pritom uštedjeti nešto novca.

Dodaci koji olakšavaju vožnju

Vožnja po glavnim cestama s kamperom može biti izuzetno rizična ako se oslanjate isključivo na bočna ogledala za prestrojavanje i skretanje. Zbog toga je važno koristiti zrcalne nastavke za retrovizor kako vaša sigurnost ne bi bila ugrožena. Postoje mnoge vrste retrovizora koji su dizajnirani posebno za kampere te omogućuju dodatnu vidljivost unatrag. Veoma praktične su i kamere za vožnju unatrag postavljene tako da rade uz vas dok vozite unatrag svojim kamperom. Sa svojom jasnom slikom onoga što je iza vas, ovaj uređaj omogućuje sigurno i jednostavno manevriranje bez potrebe za pomoći nekog drugog. Stoga je ovo neophodan dodatak za svakog vozača kampera.

Dok se neki ljudi možda žele odvojiti od svog svakodnevnog života i uživati u boravku vani, drugi žive u pokretu i rade tijekom putovanja, zato i u pokretu žele imati sve prednosti modernog života. Srećom, sa satelitskim sustavom instaliranim u vašem kamperu, možete jednostavno raditi ili održavati kontakt s prijateljima i obitelji kod kuće dok i dalje uživate u putovanju.