Početna Kaštela Počinju dugoočekivani radovi na proširenju ceste nadomak Splita, čak četiri Prometove linije...

Počinju dugoočekivani radovi na proširenju ceste nadomak Splita, čak četiri Prometove linije značajno mijenjaju trasu

415
UDIO
Foto: Jakov Prkić/Cropix

Zbog početka rekonstrukcije dijela stare Kaštelanske ceste od zapadnog ruba Kaštel Štafilića do zračne luke u Resniku, za sav promet zatvorit će se potez dug gotovo dva kilometra, pa će od ponedjeljka, 23. siječnja, i autobusi splitskog “Prometa” na linijama broj 2, 37, 38 i 91 izmijeniti svoje trase.

Kako doznajemo, vozila javnog prijevoznika na liniji broj 2 iz smjera Splita prema aerodromu više neće skretati s Jadranske magistrale u Štafiliću i Škabrnjskom ulicom se spuštati do Kaštelanske ceste nego će produžavati ravno do Planog, skretati ulijevo prema kružnom toku na Pantanu i prilaziti zračnoj luci iz smjera Trogira. Istom trasom “dvica” će se i vraćati prema Splitu.

Autobusi na liniji broj 37 će na polascima iz Splita prema Kaštelima i Trogiru u Štafiliću skretati ulijevo u Škabrnjsku ulicu i zatim se uključivati na Jadransku magistralu, te će se od Planog spuštati do kružnog toka u Pantanu i skretati prema aerodromu. Na rotoru kod zračne luke će se vozila “zavrtiti” i vratiti do Pantana i nastavljati prema trogirskom kolodvoru.

U “Prometu” ističu da će se istom trasom voziti i miz radovanova grada prema Splitu, što znači da će autobusi s Pantana naprije skretati prema Resniku, “pokupiti” putnike kod zračne luke, vratiti se do Pantana, popeti do Magistrale i u Štafiliću se vratiti na staru Kaštelansku cestu.

I autobusi na liniji broj 38 će u oba smjera voziti do zračne luke istim prometnicama kao i popularna “trideset sedmica”, samo što neće nastavljati prema Trogiru.

Kada je riječ o pruzi broj 91 koja povezuje Divojeviće, Bogdanoviće, Sitno, Primorski dolac, Prgomet i Labin s Kaštel Starim, te u suprotnom smjeru, veći dio trase će ostati isti, samo što će autobusi sa stare Kaštelanske ceste u Štafiliću skretati udesno u Škabrnjsku ulicu i uključivati se na Magistralu, te u Planom skretati prema Zagori.