Početna Kaštela Započela vladavina maškara: Polantana preuzela ključeve grada

Započela vladavina maškara: Polantana preuzela ključeve grada

915
UDIO

Krnjevalska udruga Polantana iz Kaštel Kambelovca danas je organizirala primopredaju ključeva Grada. Članovi udruge u večernjim satima okupili su se u prostorijama Udruge umirovljenika u Kaštel  Kambelovcu, te uz pjesmu, ples i dobru spizu proslavili još jednu vladavinu maškara koja, i službeno u Kaštelima počinje od danas. Ključeve grada predsjedniku udruge Ivanu Radiloviću predao je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović. Kako to tradicija nalaže izabrana je kraljica kambelovskog velikog krnjevala Mihaela Subašić.
-Ovo je vrijeme veselja i naših dugogodišnjih običaja, pa nakon 2 pandemijske godine sve nekako dolazi na svoje mjesto. U narednih mjesec dana u kojima će vladati maškare želim da se dobro zabave i guštaju, kako članovi udruga tako i naši sugrađani – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović.
– Kako već sutra počinje vladavina maškara razmišljam okupiti svoju ekipu i idemo smijeniti Strabag te završiti sve one poslove koji oni nisu – kazao je Radilović, pa zaslužio ovacije članova Polantane.

Nakon par pandemijskih godina koje su zabranile veća okupljanja, ove godine vraća se 25. Djećji krnjeval u Kaštel Kambelovac, a održat će se 05.veljače u 14 sati. Povorka kreće od restorana Baletna škola do brca u Kaštel Kambelovcu. Ključeve grada malom Meštru od maškara Marinu Kapovu, također, je predao gradonačelnik a Marino je obečao vladavinu malih u kojoj će napraviti sve ono šta veliki nisu.
Veliki kambelovski 28. Krnjeval i 17.Županijske maškare održat će se 12.veljače u 15 sati. Povorka će krenuti iz Marine Kaštela preko donjokaštelanske ceste, niz Dudanov put do brca gdje će se pročitati testament i zapaliti krnje.
Na naš upit hoće li i ove godine krnje biti iz redova politike samo smo dobili smješak predsjednika uz odgovor- “Možda hoće a možda i neće”.