Početna Hrvatska PROGNOZA ZA DALMACIJU Sunčano uz jaku buru

PROGNOZA ZA DALMACIJU Sunčano uz jaku buru

90
UDIO
Foto: Veljko Martinović

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Dalmaciji biti sunčano, prolazno s umjerenom naoblakom. Puhat će umjerena i jaka bura, lokalno s olujnim udarima.

Najviša dnevna temperatura većinom od 6 do 11 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a 

Upozorenje

Mjestimice udari bure 35-45, na sjevernom Jadranu do 60, u Velebitskom kanalu do 70 čvorova. Moguć je neverin, uglavnom na otvorenom moru.

Stanje

Plitka ciklona koja se nalazi u Tirenskom moru će se premještati na istok te polako popunjavati, dok se sa sjeverozapada proteže anticiklonalni greben.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Bura 12-26, na sjevernom Jadranu do 32, podno Velebita do 38 čvorova, sredinom dana će malo oslabjeti te navečer ponovno pojačati. More 2-3, na sjevernom Jadranu te na otvorenom 3-4. Vidljivost 10-20 km. Promjenjivo oblačno. Na sjevernom Jadranu te na otvorenom moru ponegdje kiša te mala mogućnost za lokalni pljusak s grmljavinom. U Velebitskom kanalu može biti i snijega nošenog burom.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Pojačana do jaka, na sjevernom Jadranu mjestimice vrlo jaka, podno Velebita i olujna bura. More malo do umjereno valovito, na sjevernom Jadranu te na otvorenom ponegdje valovito. Promjenjivo oblačno. Na otvorenom moru ponegdje kiša te mala mogućnost za lokalni pljusak s grmljavinom.

izvor: dalmatinskiportal.hr