Početna Kaštela Maškare preuzele vlast u cijelim Kaštelima: Očekuje nas mjesec lude zabave

Maškare preuzele vlast u cijelim Kaštelima: Očekuje nas mjesec lude zabave

1530
UDIO

Maškarano ludilo ove subote se preselilo u donja Kaštela, točnije u Kaštel Stari gdje su  KKU Poklade i KPU Kampanel organizirali primopredaju ključeva grada. Članovi Poklada i Kampanela  okupili su se u konobi Porat gdje su preuzeli ključeve i imenovali kraljice karnevala.  Kraljica donjokaštelanskog krnjevala je Rafaela Dujmov, a kraljica sućuraškog krnjevala je Stella Markov.  Ključeve grada i ovim udrugama predao je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović te naglasio kako od danas ne radi ništa. Vlast preuzimaju dva predsjednika Ante Šuško, odnosno Mario Markov Đemo. Predsjednici su obečali da neće raditit ništa, nikakve lućice, vezove i ine gluposti. Oni obečavaju maškarano ludilo i trošenje pineza koje su naslijedili od Ivanovića na iće i piće.
Ovogodišnji 42. Dječji krnjeval bit će 12.veljače, a krenut će tradicionalno iz Lucijinog puta preko rive do ex.Plavog jadrana. Večeras je okrunjena i mala kraljica krnjevala Mia Pajdek koja će vladati malim svijetom. Veliki donjokaštelanski 210.Krnjval bit će na pokladni utorak, točnije 21.veljače u 15:30 sati. Maškarana povorka krenut će od Nehaja do porta u Kaštel Starom gdje će se pročitati testamen i zapaliti krnje. Nakon povorke, u 18 sati bit će organiziran maskenbal za sve sudionike povorke, njihove goste i sve one koji se žele dobro zabaviti. Okupljene maškare zabavljat će grupa Pink Panter i Indira Forza.
Sućuraški krnjeval održati će se 18.veljače u 15 sati, sa pokojne Pilane do rive u Sućurcu. Tu će za sve nedaće Sućurana platiti krnje kojeg će zapaliti na kraju krnjevala. Sigurno je da nas očekuje mjesec lude zabave, maškara, veselja, pjesme te pozivamo sve ljude dobre volje da posjete Kaštela i uvjere se gdje je najbolji krnjeval.