Početna Kaštela Održana 12. sjednica Gradskog vijeća: Postavljena pitanja o Aglomeraciji i radovima po...

Održana 12. sjednica Gradskog vijeća: Postavljena pitanja o Aglomeraciji i radovima po Kaštelima

393
UDIO

Na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Kaštela, koja se održala ove srijede, kao i uvijek bila su najzanimljivija pitanja vijećnika. Ante Komljen izrazio je nezadovoljstvo radom Strabaga i njihovim konstantnim nedolaženjem na Vijeće, te je potegao pitanje Aglomeracije, cijene priključka na kanalizaciju te izrazio negodovanje građana oko samog asfaltiranja pojedinih cesta. Na sjednici su prisustvovali i predstavnici Vodovoda i kanalizacije, kako je bilo obećano od strane Grada, saslušali su pitanje vijećnika te će na ista dostaviti pisane odgovore.
Vijećnik Željan Jurin postavilo  je pitanje o granicama pomorskog dobra, a vijećnica Baldić Lukšić tražila imena članova Povjerenstva za dodjelu vezova, na što je dobila odgovor gradonačelnika Denisa Ivanovića, kako je neki dio granica pomorskog dobra donesen prije, neki prijedlozi granica su na odobrenju u Ministarstvu, te će se do iduće sjednice točno znati granice pomorskog dobra. Što se tiče Povjerenstva za dodjelu vezova Grad Kaštela poslao je nekoliko požurnica Lučkoj kapetaniji te do danas nisu dobiveni odgovori.
Mario Serajlić je postavio pitanje o obnovi kula Kambi, kule Nehaj te kule Ćipiko , a dao je i prijedlog o prigradskoj željeznici tj. povezivanju Zračne luke sa Splitom. Gradonačelnik mu je odgovorio kako postoje pregovori o povezivanju ova dva grada željeznicom, Grad je predlagao prolazak trase ispod ili iznad D8, što je Hrvatskim željeznicama bila skupa opcija, te su pregovori ostali na tome da trasa ide uz D8. Grad je taj prijedlog prihvatio prije godinu dana ali po pitanju realizacije ništa se nije dogodilo. Što se tiče obnove kula u Ministarstvu turizma raspisan je natječaj za iste, te se čekaju rezultati za obnovu kule Kambi. Nakon toga kreće projekt sanacije kule Nehaj, a kula Ćipiko je u privatnom vlasništvu.
Vijećnica Milijana Baldić Lukšić postavila je pitanje u ime građana koji su poslali slike o sječi tamarina na području starog Resnika i Gabina. Također, postavila je pitanje o stablima u Lucijinom putu u Kaštel Štafiliću te potegla pitanje Ribarnice u Kaštel Starom. Na njena pitanje odgovorio je Ivan Čagalj te obrazložio kako Vlastiti pogon nije imao nikakvu sječu stabala na tom području te su na teren poslani komunalni redari. Što se tiče Lucijinog puta pojasnio je da se u projektu hortikulture pokušava sačuvati svako stablo, a za ribarnicu je pronađen novi poslovni prostor na brcu u Kaštel Starom, bivša Ilova te se čeka uređenje prostora kako bi Grad mogao uzeti taj prostor u zakup.
Goran Samardžić postavio je pitanje sanacije osnovne škole Filip Lukas, točnije njenog krovišta, jer dio djece trenutno pohađa Gimnaziju Kaštela u Kaštel Novom. Gradonačelnik mu je odgovorio da je izvođač radova izabran te se nada kako će djeca iduću školsku godinu moći neometano pohađati nastavu u spomenutoj školi.
Vijećnica Meri Škopljanac postavila je pitanje o Vinalku, parkiranju ispred Fine te radu prometnih redara. Nezadovoljstvo radom pojedinih prometnih redara izrazio je i vijećnik Boško Džolić te nadodao kako su pristigli pisani prigovori građana na rad prometnih redara. Oboje su dobili odgovor gradonačelnik kako je ulica Hrvatskih branitelja na prijedlog mjesnog odbora Kaštel Lukšića napravljena da bude dvosmjerna, može se razgovarati o nekom 10 min. zaustavljanju ispred Fine ako to Policija dopusti, a što se tiče prometnih redara Gradu je u interesu da se uspostavi red a ne puni proračun. Nakon upornih prigovora Vijećnika na rad pojedinih redara gradonačelnik je obećao kako će se pozabaviti i tom problematikom.