Početna Kaštela MANJAK STROJOVOĐA: Ne voze vlakovi od Splita do Kaštela i Perkovića!

MANJAK STROJOVOĐA: Ne voze vlakovi od Splita do Kaštela i Perkovića!

537
UDIO
Foto: Veljko Martinović

Vlakovi koji bi trebao prometovati od Splita do Kaštel Starog i natrag te od kolodvora do Perkovića trenutačno ne voze. Kad će, ne zna se, ali u Hrvatskim željeznicama očekuju normalizaciju uskoro. Razlog je nedostatak strojovođa. Za to vrijeme, vozi autobus na ovim relacijama.

‘Zbog trenutačnog nedostatka strojnog osoblja uslijed povećanog broja bolovanja uveden je zamjenski autobusni prijevoz na relacijama Split Predgrađe – Perković, Solin – Perković – Solin, Perković – Split – Perković i Solin – Kaštel Stari – Solin i Kaštel Stari -Split – Kaštel Stari’, kazali su nam u HŽ Putničkom prijevozu.

Očekuje se, navode, da će uskoro biti normaliziran željeznički prijevoz na navedenim relacijama.

Također, zbog sanacije tunela Dujmovača koju izvodi HŽ Infrastruktura pruga Oštarije – Knin – Split bit će zatvorena za promet između kolodvora Solin i Split Predgrađe do 28. veljače, osim subotom i nedjeljom, od 9.00 do 15.00 sati. U tim razdobljima putnike prevoziti autobusi.

Djelatnici nam kažu da je istina da nema strojovođa, ali da stanje znatno lošije od prezentiranog.

– Od prošle godine pojedini nisu uspjeli iskoristiti godišnji. Premoreni smo. Ne znam kako će ‘pokrpati’ rupe, mi iz sjeverne Hrvatske dolazimo voziti od Splita do Kaštela. Recite je li to normalno?! – rekao nam je strojovođa.

Ulaganje u željeznicu i promoviranje vlakova nije zapelo samo na infrastrukturi, nego i na kadru. Plan s vlakovima je, inače, smanjenje gužve na prometnicama u Splitu i široj okolici.

Uoči sezone već zapinje.

izvor: dalmatinskiportal.hr