Početna Kaštela Kaštela – Treća regionalna smotra dalmatinskih zborova

Kaštela – Treća regionalna smotra dalmatinskih zborova

262
UDIO

Micro Canta Dalmatiaje treća regionalna smotra dalmatinskih zborova u organizaciji HPD „Bijaćka vila“ – Kaštela. Ove godine odvija se  u skraćenom formatu kao stručno usavršavanje, razmjena iskustava i druženje dirigenata, zborovođa i zborskih pjevača (odraslih i djece)25. i 26. ožujka te 1. travnja 2023. godine.

Predavanja i radionice održavat će se u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću (1. kat).

Program rada:

  1. i 26. ožujka od 15:00 do 18:00 radionicu za zborske pjevačeodržat će prof. Edita Garčević Koželj. Prijava na radionicu je obavezna, a broj mjestaograničen. Mogu se prijaviti svi zainteresirani, neovisno u kojem zboru ili vokalnom sastavu pjevaju. Svoje sudjelovanje možete prijaviti klikom na poveznicu: https://forms.office.com/e/HGMrsQuAb0
  2. travnja od 10:00 do 13:00 te od 16:00 do 19:30 seminar i radionicu za dječje zborove održat će prof. Ivančica Hinek. U jutarnjem terminu, koji je namijenjen stručnom usavršavanju zborovođa i voditelja dječjih vokalnih sastava na programu teme Pravilna postava dječjeg glasa, Prilagodba pristupa i odabir programa za različite tipove dječjih zborova, Dječji zborovi i (ne)potrebna natjecanja. Poslijepodnevni termin je namijenjen prvenstveno djeci i radu na njihovoj vokalnoj tehnici i interpretaciji, ali su dobrodošli i svi zainteresirani. Prijava na seminar i radionicu je obavezna, a broj mjesta dječjih pjevača ograničen na 40. Moguće su pojedinačne prijave (voditelja i malih pjevača) i skupna prijave čitavog dječjeg zbora ili dječjeg vokalnog sastava. Prijavu možete napraviti na klikom na poveznicu: https://forms.office.com/e/UP0rAxVHAY

P A R C H Y klimatizacija

Ivančica Hinek, rođena 1972. g.,diplomirala glazbenu teoriju na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu 1996. g., zaposlena je u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku. Voditeljica je višestruko nagrađivanog Dječjeg zbora mlađeg uzrasta koji su osvojili tri Oskara znanja (2014., 2018. i 2022. g.). Paralelno sa studijem glazbene teorije završila je i odjel solo pjevanja u srednjoj glazbenoj školi Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Sudionik je na međunarodnim simpozijima, redovito održava stručna predavanja na međužupanijskim stručnim vijećima, autorica je nekoliko stručnih radova.Unatrag nekoliko godina individualno podučava solo pjevanje pjevački talentiranu djecu (u dobi od 9 do 13 godina), znatno ranije nego je u našem glazbeno odgojno-obrazovnom sustavu predviđen individualni pjevački rad s djecom.

Edita Garčević Koželj, mezzosopran, koncertna i operna pjevačica, savjetnica u području glazbenog obrazovanja, profesorica pjevanja na Konzervatoriju za glasbo in balet Ljubljana, predavačica na Akademiji za glasbo v Ljubljani, dugogodišnja predsjednica Društva slovenačkih pevačkih pedagoga (DSPP).Diplomirala je pravo u Beogradu i solo pjevanje u Ljubljani i Beču. Aktivno sudjeluje na međunarodnim seminarima eminentnih profesora pjevanja i opernih pjevača te surađuje sa bečkim kazalištima i kulturno-umjetničkim ustanovama. Osim pedagoškog rada dugog gotovo tri desetljeća, publici se predstavlja i kao koncertna pjevačica u brojnim vokalno-instrumentalnim djelima. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, kao i njeni učenici i studenti. Čest je član žirija na međunarodnim pjevačkim natjecanjima i festivalima pjevanja te voditelj seminara, tečaja i radionica pjevanja i vokalne tehnike za solo pjevače, zborske pjevače i jazz pjevače.