Početna Kaštela Igrači OK Ribola Kaštela Ivo Mustapić i Ante Kulušić dobili su poziv...

Igrači OK Ribola Kaštela Ivo Mustapić i Ante Kulušić dobili su poziv u reprezentaciju!

446
UDIO
Foto: OK Ribola

Igrači OK Ribola Kaštela 18-togodišnji Ivo Mustapić i 19-togodišnji Ante Kulušić dobili su poziv u reprezentaciju!

Izbornik seniorske reprezentacije Cedric Enard uvrstio ih je na širi popis za pripreme za CEV Zlatnu europsku ligu 2023.

Inače, u nacionalnoj izabranoj vrsti već je šest bivših igrača OK Ribola Kaštela (Petar Višić, Stipe Perić, Filip Šestan, Petar i Ivan Đirlić, te Hrvoje Pervan), tako da će ih uz Kulušića i Mustapića u reprezentaciji biti trećina od pozvanih 24. Osim toga jake kaštelanske snage popunjavaju i juniorsku i kadetsku reprezentaciju, trenutno je ukupno čak 17 reprezentativaca u ove tri selekcije koji su stasali u OK Ribola Kaštela.

– Drago mi je što već deset godina zaredom stalno imamo reprezentativce u svim kategorijama, što kadetske, što juniorske, što sada i seniorske. Drago mi je da su Ivo Mustapić i Ante Kulušić dobili šansu. Mislim da je tu bilo prostora za još neke igrače, kao što je Jureta, međutim, naravno da za njih ima vremena i da će sigurno oni pokazati svoju kvalitetu u budućnosti i da ih neće zaobići izbornik. Također nam je drago što je mnogo naših igrača u seniorskoj reprezentaciji, koji su prošli kroz naš klub ili bili dio njega, tako da smo ponosni na taj uspjeh i to je dokaz da kao klub radimo u kontinuitetu. Zapet ćemo još jače, imamo planove, pokušavamo pojačati rad škole odbojke, koji nam je dosta vezan uz infrastrukturu, tako da se nadam da ćemo i u tom segmentu imati bolje uvjete rada i da ćemo se još moći širiti. – kazao je trener OK Ribola Kaštela Ivan Rančić.

– Poziv u reprezentaciju predstavlja mi veliko priznanje za moj rad protekle sezone. Prošle godine sam bio pozvan sa seniorima na pripreme oko 20-tak dana, veliko iskustvo, igraš, treniraš s ljudima koji igraju u jakim ligama po svijetu. Naravno, to su sve zasluge kluba, nadam se da će bit još toga, te da ću se predstavit što bolje mogu i u iduću sezonu krenuti što bolje s još više samopouzdanja. – rekao je primač/pucač Ante Kulušić.

– Jako sam zahvalan na pozivu u reprezentaciju. Nadam se da ću uspjet pokazat svoje uspjehe u odbojci. Radujem se novom iskustvu sa seniorskom reprezentacijom, dosad sam bio samo u mlađim reprezentacijama i nadam se da će sve ići dobro. – rekao je tehničar Ivo Mustapić

Seniorska reprezentacija okupit će se u Mariboru 14. svibnja.

izvor: dalmacijanews.hr