Početna Kaštela Predstavljen program Kaštelanskog kulturnog ljeta

Predstavljen program Kaštelanskog kulturnog ljeta

860
UDIO

Na pressici za medije u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću danas je predstavljen program Kaštelanskog kulturnog ljeta 2023. Program se sastoji od 70-tak raznih događanja, a organizira ga Grad Kaštela u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Kaštela.O samim događanjima na pressici su govorili dogradonačelnica grada Kaštela Jadranka Matok Bosančić, proćelnica Antonia Kljaić,direktorica Turističke zajednice Nada Maršić i koordinatorica manifestacije Dani Miljenka i Dobrile Marijana Vulas.

– U ime Grada Kaštela  mogu reći da smo i ove godine pripremili jedan kvalitetan i bogat program gdje će svatko naći nešto za sebe. Bit će tu glazbenih događanja,dramskih izvedbi, pučkih fešta. Sam program počinje 30.lipnja sa koncertom Bijačke vile koja slavi svoj 120.-ti rođendan, a završava 2.rujna koncertom Marka Kutlića i Stjepana Lacha.Trebamo spomenuti i Dane tradicije koji se već tradicionalne održavaju prije početka Kulturnog ljeta, možemo spomenuti i Večeri dalmatinske pisme te dane Miljenka i Dobrile. Sve su to već tradicionalne manifestacije u našem gradu koje su jako posjećene, što od strane turista, što od naših mještana -kazala je dogradonačelnica Matok Bosančić.
– Ljeto u Kaštelima bit će ispunjeno nizom događanja, koncerti, predstave, pučke fešte su samo dio onoga što ćemo ponuditi našim građanima i gostima. Sva događanja odvijaju se na ostvorenom, na našim trgovima, đardinima i ulaz na sva događanja je bespalatan.Posebno bih istaknula da Večeri dalmatinske pisme slave svoj 25-ti rođendan te ćemo u sklopu te manifestacije moći uzivati u koncertu Tomislava Bralića i klape Intrade- kazala je proćelnica Kljaić.
-Turistička zajednica s udrugom Šušur organizira Dane Tradicije, ove godine su to 14-ti po redu, gdje nas na rivi  u Kaštel Novom očekuje Etno-eko sajam. Sve počinje 28.lipnja gdje ćemo u 4 dana moći uživati u  tradiciji , bogatoj gastro ponudi, modnoj  reviji te glazbenim i folklornim  događanjima. Sve se odvija na rivi i brcu u Kaštel Novom. Nadalje, mi već tradicionalno organiziramo Dane Miljanka i Dobrile, Arije pod zvijezdama te Boje jazza koje organiziramo u suradnji s Gradom Kaštela. Na kraju samog ljeta sve ovo ćemo završiti uz Šalšu i salsu te se nadam kako će ovo biti jedno iznimno dobro kulturno i zabavno ljeto gdje će svatko naći nešto za sebe, a dakako, i za naše drage turiste – poručila je direktorica TZ Nada Maršić.
– Ove godine imamo jedan mali jubilej, naime slavimo 10 godina Legende o Miljenku i Dobrili, te 140 godina od objavljivanja romana o Miljenku i Dobrili.  Ove godine radimo novo uprizorenje, iako smo do sad imali jako uspješne predstave, a ovaj put smo predstavu odlučili vratiti na sami orginal romana, tako da ćemo 1.kolovoza vidjeti potpuno novu predstavu. Ja se zahvaljujem Gradu Kaštela i TZ  Kaštela što su mi ukazali povjerenje da na ovoj predstavi budem i scenarist i redatelj. Osim, Legende imamo i gostovanja naših glumaca iz Zaprešića, filmske večeri u dvorcu Rušinac te završavamo sa Dobrilinim glazbenim večerima na kojima će nastupiti naše mlade glazbene snage  Petra Perišić, Đina Damjanović i Zsa Zsa – pojasnila je koordinatorica programa Marijana Vulas.