Početna Kaštela 25.Večeri dalmatinske pisme počinju koncertom klape Intrade

25.Večeri dalmatinske pisme počinju koncertom klape Intrade

657
UDIO

U villi Niki održana je pressica za mediji na kojoj je predstavljen program 25.Večeri dalmatinske pisme. Na pressici su sudjelovali Denis Ivanović gradonačelnik grada Kaštela, Nada Maršić direktorica Turističke zajednice, i organizatori u nešto izmijenjenoj postavi, Josip Bralić direktor festivala te Andrija Akrap umjetnički ravnatelj.
-Drago mi je da se ovaj festival održao sve ove godine, da ima svoj kontinuitet i značenje. Iz godine u godinu dolaze nam nove klape, a i one koje su možemo tako reći ,,domaće ”na ovom terenu odazivaju se, te sudjeluju u natjecateljskoj večeri. Ovogodišnji festival je u malo drugačijem izdanju što se tiče organizacije, mlade snage će pokušati održati ovaj festival i narednih 25. godina te se nadam kako će i dalje ostati jedan zaštitni znak Kaštela i Dalmacije- kazao je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.
Sam festival traje dva dana , 22. i 23. srpnja u Kaštel Kambelovcu ,na poljani iza crkve sv. Mihovila, a ovaj jubilarni otvara Tomislav Bralić i klapa Intrade kao svojevrsni rođendanski poklon svim ljubiteljima dalmatinske i klapske pisme. U nedjelju nas očekuje Kaštelanski đir, Večer novih skladbi i klape pivaju pop, a u show timu, dok se prebrojavaju glasovi publike i žirija nastupit će Zorica Kondža.
Ulaznice su već u prodaju i mogu se kupiti u hotelu Baletna škola u Kaštel Kambelovcu i caffe baru Gajo u Kaštel Starom, te na www.adriaticket.com
– Ove godine nas očekuje dosta dobrih skladbi, jako kvalitetnih. Natjecat će se dvadeset klapa koje očekuju i vrijedne nagrade. Pozivamo sve da posjete naš festival, mislim da nas očekuje novi val dobrih skladbi, dobrog festivala, dobre klapske pisme, i naravno dobre zabave i šušura, koji ovaj festival već tradicionalno prati- kazao je Bralić.
– S njim se ložila i direktorica Turističke zajednice te nadodala kako je ovaj festival jedna lijepa točka na i, te on sam ima dodatnu vrijednost za sve goste koji dođu u Kaštela te žele uživati u nečem izvornom i prepoznatljivom.