Početna Hrvatska Zbog straha od praznog kolovoza cijene apartmana se spuštaju čak i do...

Zbog straha od praznog kolovoza cijene apartmana se spuštaju čak i do 60 posto

357
UDIO
Cijene u privatnom smještaju u Hrvatskoj padaju. Nakon što je jedan dio iznajmljivača na obali upao u srpanjsku rupu, cijene su se u kolovozu počele snižavati od 50 do čak 60 posto. Sve kako apartmani i kuće ne bi ostali prazni. – piše N1.
Ovaj par iz Brazila last minute smještaj u kolovozu koštao je 150 eura za noć.
– Puno nam je to jer dolazimo iz Brazila i tečaj je jako visok – rekla je za N1 Diana iz Brazila.
Sedam dana Dubrovnika i Makarske s uključenim smještajem, prijevozom i aviokartom par iz Engleske u srcu sezone platio je oko 1200 eura.
– Mislim da je razlog zašto je toliko skupo zbog prijevoza koji smo morali platiti, ali mislim da je to u redu. Sve zajedno koštalo je po osobi 500 funti za sedam dana – rekao je Dave iz Londona.
Zbog straha od praznog kolovoza cijene se spuštaju čak i do 60 posto
Vlasnik sobe u centru grada Splita morao je, kaže, rušiti početnu cijenu od 150 eura za noć jer turista nema kao prijašnje dvije godine.
– Morale su se korigirati cijene, pogotovo sad jer turista nema toliko. Nešto za što smo mislili da može proći pod 150 eura, stavili smo pod cijenu od 120 – rekla je Šime Pletković, privatni iznajmljivač iz Splita.
Ana je ovom sezonom iznimno zadovoljna, a cijene u srpnju i kolovozu nije trebala korigirati.
– Zbog hiperprodukcije, a ipak određenog broja gostiju morat će se pribjegavati nekakvim sniženjima cijena, međutim nadam se da neće biti potrebe za rapidnim snižavanjem – kazala je Ana Milanović, privatna iznajmljivačica iz Dugopolja.
Niže od toga biti će samo u postezoni.
– To je nekih 30 do 40 posto niže nego u srcu sezone. Tako je uvijek bilo i bit će – kazao je Pletković.
– Za sad nismo snižavali cijene jer su rezervacije za rujan krenule dosta rano, nije bilo potrebe. Rezervacije za listopad obično krenu početkom rujna, do tad ćemo držati stanje mirovanja. Nakon toga ako vidimo da ne ide skinuti ćemo cijene još možda 10-20 posto. No, cijene su u rangu lanjskih tako da mislim da neće biti potrebe dirati ih – kazao je.