Početna Kaštela Odgađa se ‘Večer kaštelanski’ glendi i batudi’ – smij i suze stare...

Odgađa se ‘Večer kaštelanski’ glendi i batudi’ – smij i suze stare Dalmacije

265
UDIO

Devetu Večer kaštelanski’ glendi i batudi Gradska knjižnica Kaštela ove godine organizira u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta u srijedu, 6. rujna u 20 sati u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu.

U prvom dijelu večeri bit će odigran šaljivi igrokaz „Kupit ću ti trepećalo“ (tekst: Renata Dobrić; glumci: Marijana Jerkunica, Joško Božin i Marin Petković).
U drugom dijelu večeri kaštelanske glende i batude iz najstariji’ vrimen’ (kraće i duže šaljive  istinite anegdote iz života naših starih) na temu konobe, vinograda, jematve i vina kazivat će Ivica Žegarac – Žuti, dok će kao gosti nastupiti Marijan Grbavac iz Dramske udruge Proložac i Josip Škiljo, stand-up komičar iz SplickeScene.

Izvedbama starijih glazbenih uspješnica ovu šaljivo-nostalgičnu kaštelansku večer upotpunit će Nedo Kovačev, koji će nas pjesmom vratiti u „stara vrimena kad se pivalo curan ispo balature, kad bi se skupila klapa na rivi; u poju, u vinogradu, u konobi, nedijon posli mise, liti uz more…).
Scenaristica, redateljica i voditeljica 9. Večeri kaštelanski’ glendi i batudi koja ove godine nosi naziv „U konobi stalo je vrime“ je Renata Dobrić. Dođite i prisjetite se kako se u Kaštilima živilo u stara vrimena, uz trud i znoj, radost i tugu, smij i suze, uz glende i batude…

Ulaz je slobodan. Radujemo se Vašem dolasku.