Početna Kaštela Kaštelani u posjetu prijateljskom gradu Bardejovu

Kaštelani u posjetu prijateljskom gradu Bardejovu

99
UDIO

Kaštelanska delegacija na čelu s dogradonačelnicom Jadrankom Matok-Bosančić prošlog je vikenda uzvratnim susretom boravila u Bardejovu u Slovačkoj i tom prilikom nazočila sajmu Bardejovski jarmok.

Ove godine sajam slavi malu obljetnicu – 50. moderni i 670. povijesni sajam, a tijekom četiri dana, u razdoblju od 24. do 27. kolovoza obrtnici su svoje proizvode tradicionalno predstavili u  “Aleji obrtnika”  na Gradskom trgu. U susjednim ulicama nalazile su se tržnice s bogatom ponudom proizvoda, koji su sastavni dio svakog sajma ili tržnice, a tu su bile i zabavne atrakcije kojima se posebno vesele oni najmanji posjetitelji sajma. Kulturni program je bio obogaćen nastupima folklornih ansambala, glazbenih sastava i umjetničkih društava za široki krug posjetitelja različitih dobnih uzrasta.

Sajam obiluje bogatom ponudom kulture i rukotvorina, a uz to je i prilika za upoznavanje i razmjenu iskustava u područjima gradskog upravljanja i gospodarenja.

Dogradonačelnica Jadranka Matok-Bosančić je zajedno s gradonačelnikom Bardejova gospodinom Hanuščak Borisom rezanjem vrpce svečano otvorila izložbu voća i povrća vrtlara okruga Bardejov.