Početna Hrvatska Uskoro započinju radovi na dionici ceste Mravinci – TTTS: ‘Do kraja godine...

Uskoro započinju radovi na dionici ceste Mravinci – TTTS: ‘Do kraja godine u promet bi trebao biti pušten i most preko Cetine’

120
UDIO

Izgleda da je konačno na red došla izgradnja splitske zaobilaznice o kojoj se već godinama govori. Radovi bi trebali započeti za koji dan, a u to ime okupili su se investitori i političari kako bi zajedno  predstavili projekt za dionicu od Mravinaca do TTTS-a.

Ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković predstavio je projekt i najavio kako se početak radova može očekivati kroz par dana.

– Drago mi je što sam danas ovdje. Otvaraju se radovi na prvoj dionici izgradnje brze ceste, a dio oko Omiša privodi se kraju. Do kraja godine u promet bi trebao biti pušten i most preko Cetine. Radovi su vrijedni oko 7 milijuna eura, a projekt je u cjelosti financiran od Europske unije. Treba ubrzati i druge radove na ovoj dionici pa očekujemo raspisivanje za dionicu od Omiša do Dugog Rata., kazao je Butković.

Osim ovog projekta, ministar će otvoriti radove na mravinačkoj rampi, a sreću nije krio župan Blaženko Boban.

– Prekrasna dva poklona su nam donijeli. Ovo je jako važna prometnica za Hrvatsku. Izvođač će od ponedjeljka krenuti punom dinamikom, a iznimno je važan i projekt mravinačke rampe. Ona nije financijski toliko zahtjevna, ali je jako važna.

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić, zadovoljan je otvaranjem strateških projekata za Split i okolicu.

– Prošlo je dosta vremena dok se dokumentacija pripremala, ali sada je vrijeme da ‘napadnemo’ splitsko područje iz svih pravaca. Do kraja godine ćemo započeti radove na tunelu Kozjak. Ovo je najznačajniji projekt Hrvatskih cesta u smislu protočnosti.

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, kazao je kako je ovo veliki dan za Solin.

– Projekt mravinačke rampe olakšat će Solinjanima zbog svakodnevnih gužvi prema Solinu. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške Vlade i resornog ministarstva.

izvor: dalmacijanews.hr