Početna Kaštela Maris Restović i Stipe Bartulović pobjednici u čitanju naglas

Maris Restović i Stipe Bartulović pobjednici u čitanju naglas

194
UDIO

Maris Restović, učenica 3. razreda OŠ kneza Trpimira i Stipe Bartulović, učenik 6. razreda OŠ Bijaći, pobjednici su 8. Nacionalnog natjecanja u čitanju naglas za područje Splitsko-dalmatinske županije, koje je i ove godine, po osmi put, organizirala Gradska knjižnica Kaštela te će našu županiju predstavljati 9. i 10. studenoga na 8. Nacionalnom natjecanju u Sisku.

Odluku o najboljima donijelo je Povjerenstvo u sastavu: Radojka Hrgović – prof. hrv. jezika i književnosti u Srednjoj školi Braća Radić u Kaštel Štafiliću, Silvana Sanader – prof. hrv. jezika i književnosti u Srednjoj školi Braća Radić u Kaštel Štafiliću, Mirna Luketin, prof. hrvatskog jezika i književnosti i dipl. knjižničarka u Srednjoj školi Braća Radić u Kaštel Štafiliću i Zrinka Marović – pedagoginja u DV Marjan Split.

– Svi ste bili izvrsni i svi ste pobjednici, zato jer čitate. Povjerenstvu je stvarno bilo teško donijeti odluku. U ime cijelog Povjerenstva svima iskreno čestitam i nastavite uživati u čitanju – rekla je prof. Radojka Hrgović, koja je nazočne izvijestila o odluci Povjerenstva, koje je, u skladu s pravilima Natjecanja, ocjenjivalo: kreativnost uvodnog dijela, jasnoću i razgovijetnost, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu i sveukupni dojam.

Pobjednicima su uručena priznanja za osvojeno 1. mjesto, dok su drugoplasiranim (Ena Ljubenkov, 4. r., OŠ kneza Mislava i Marija Laura Matić, 8. r., OŠ Dugopolje) i trećeplasiranim natjecateljima (Marija Perak 5. r., OŠ“Josip Pupačić“ Omiš i Ema Županov 8. r., OŠ kneza Mislava) dodijeljena priznanja za osvojeno 2. i 3. mjesto.

Svim ostalim natjecateljima iz Gradske knjižnice Kaštela upućen je poziv za sudjelovanje u projektima i događanjima koja se stalno organiziraju u svih šest odjela Gradske knjižnice Kaštela. Osim toga, GKK je sve natjecatelje i mentore nagradila besplatnim jednogodišnjim članstvom.

Brojne nazočne mentore, učitelje, roditelje, bake, djedove i sve ostale ljubitelje knjige i čitanja, kroz program je provela Sonja Jurat, knjižničarka Gradske knjižnice Kaštela, koja je sve nazočne upoznala s brojnim akcijama i pogodnostima te aktivnostima koje GKK nudi svojim članovima u Mjesecu hrvatske knjige, ali i tijekom cijele godine.

GKK organizacijom ovog natjecanja potiče čitanje i razvoj čitalačkih navika stavljajući knjigu i čitanje u središte svijeta osnovnoškolaca. Zahvaljujemo i čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali, kao i njihovim roditeljima, mentorima i školama, a večeras odabranim predstavnicama Splitsko-dalmatinske županije, Maris Restović i Stipi Bartuloviću, želimo puno uspjeha u Sisku na 8. nacionalnom natjecanju u čitanju naglas.
Inače, 8. Nacionalno natjecanje u čitanju naglas i ove godine organiziraju Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak.