Početna Kaštela Kaštelani će u najluđu noć ući uz Matka i Branu

Kaštelani će u najluđu noć ući uz Matka i Branu

262
UDIO

Grad Kaštela i Turistička zajednica grada Kaštela uz podršku kaštelanskih udruga i ustanova tijekom prosinca organiziraju “Božićni grad 2023”. Uz pogatu ponudu jela i pića iz 6 ugostiteljskih kućica, posjetitelji će moći uživati u raznolikom zabavnom programu na lokaciji Novog parka u Kaštel Lukšiću. Na današnjoj pressici za medije gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić i proćelnica Antonia Kljaić predstavili su ovogodišnji program.
– Ono što moram posebno naglasiti, jer vidio sam i po društvenim mrežama, kako građani negoduju oko lokacije održavanja Božićnog grada,je to da ove godine, zbog tehničkih razloga ostajemo u Novom parku u Kaštel Lukšiću, a sljedeće godine ćemo pronaći neku novu lokaciju. Sad, hoće li to biti neko brce ili porat u Starom, nismo sigurni ali svakako ćemo ići na pronalazak nove lokacije. Program je jako bogat, puno poznatih izvođača, za sve generacije. Drago mi je što i naši susjedi Trogirani i Solinjani imaju bogat adventski program, te vjerujem kako će svatko naći nešto za sebe, kazao je Ivanović.
Otvorenje je predviđeno prvog dana najčarobijeg mjeseca i godini, a za ludu zabavu pobrinut će se grupa Viva. Nastup počinje u 21 sat.
Opća opasnost, Adi Šoše, Zlatko Pejaković Giuliano, Vlado Kalember, Tiho Orlić, Dona – dio su izvođača koji će zabavljati naše Kaštelane. I ove godine posjetitelji kaštelanske bajke imat će doček Nove godine na otvorenom. U najluđu noć Kaštelane i njihove goste uvest će Matko i Brane te vjerujemo kako će ovo biti doček za pamćenje.
Svake subote kroz adventsko vrijeme, od 2.prosinca s početkom u 18:30 sati u Đardinu u Kaštel Novom uz službu riječi upriličit će se obred paljenja svijeća na adventskom vijencu. Vijenac će, kao i svake godine do sada, izraditi učenici i profesori Srednje škole Braća Radić.
Tradicionalno dijeljenje bakalara u organizaciji PŠK Srdela, i uz potporu Grada Kaštela, bit će 16.prosinca na portu u Starom.
Organizatori ni ove godine nisu zaboravili na najmlađe, te su tako organizirali dolazak Sv.Nikole i Sv.Luce te dječji doček Nove godine. Najmlađi će, također,moći uživati u raznim predstavama i igrokazima.
Moramo napomenuti da je ulaz na sve koncerte i sva događanja besplatan.