Početna Kaštela Splitska zračna luka oborila rekord, nikad toliko putnika kao prošle godine! Premašila...

Splitska zračna luka oborila rekord, nikad toliko putnika kao prošle godine! Premašila je po broju čak i famoznu 2019.

140
UDIO
Foto: Vojko Bašić/Cropix

Splitska zračna luka objavila je svoju statistiku za prosinac te time potvrdila da je 2023. bila rekordna godina za ovu zračnu luku, do sada kroz nju nikada nije prošlo ovoliko putnika, navodi Croatian Aviation!

Od kada je otvorila svoja vrata, kroz nju ni jednom nije prošlo toliko putnika, pa čak ni 2019. godine koja je do sada držala rekord.

Na Resniku je ove godine prihvaćeno i otpremljeno ukupno 3.358.902 putnika, odnosno 450 tisuća putnika više u odnosu na 2022. godinu. Još je važniji podatak da je u usporedbi s do sad rekordnom 2019. godinom, u 2023. godini u splitskoj zračnoj luci bilo gotovo 57 tisuća putnika više.

Brojke su u prosincu ponovno bile skromne, kroz zračnu luku je prošlo 39.019 putnika, odnosno 2 tisuće putnika više nego u prosincu 2022. godine.

S obzirom na to da je turistička sezona bila odlična, očekivalo se da će Split u ljetnim mjesecima ostvariti zavidan broj putnika, što se i dogodilo, pri čemu je u samoj špici ljetne sezone zabilježen najveći broj putnika. Naime, u srpnju i kolovozu kroz ovu je zračnu luku prošlo 1,4 milijuna putnika.

Najave za ljetni red letenja sljedeće godine već pristižu, nema sumnje da će brojke nastaviti rasti u Splitu, no jasno je da ove godine ova zračna luka neće odnijeti titulu najprometnije u Hrvatskoj, kao što je to bio slučaj 2021. godine, piše Croatian Aviation.