Početna Hrvatska Na Jadranu olujni vjetar stvara probleme u prometu

Na Jadranu olujni vjetar stvara probleme u prometu

109
UDIO
Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje i Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Obilazak za osobna vozila na zatvorenoj dionici A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje je državnim cestama čvor Posedarje – Maslenica – Zaton Obrovački – Gračac – čvor Sveti Rok, a za ostala vozila čvor Benkovac – Kistanje – Knin – Gračac – čvor Sveti Rok.

Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar) i Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Karlobaga te Paški most.

Na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja, državnoj cesti DC99 između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica – čvor Križišće zabranjen je promet za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na cestama u Lici zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, snijeg pada mjestimice u Slavoniji, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima te HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Brestova-Porozina, katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

izvor: dalmacijanews.hr