Početna Hrvatska ‘Svemirski‘ glavni cestovni ulaz u Split trebao je danas biti pred otvaranjem,...

‘Svemirski‘ glavni cestovni ulaz u Split trebao je danas biti pred otvaranjem, a u dvije godine nije udaren ni mašklin!

142
UDIO
Foto: Tom Dubravec/Cropix

Na današnji dan (srijeda) navršavaju se točno dvije godine otkad je u posao izvođača radova na rekonstrukciji solinske Širine, drugog po frekvenciji cestovnog raskrižja u Hrvatskoj, ministar prometa Oleg Butković (HDZ) službeno uveo u posao samoborsku “DiV Grupu”, iza koje stoji Tomislav Debeljak, koji je ujedno i vlasnik propalog splitskog škvera.

Naime, kao što već (pre)dugo stoji na pločama uz “gradilište” na kojem bagera još nema, kao datum prijave početka građenja je naveden – 24. siječnja 2022. godine.

Umjesto da se brojni vozači koji svakodnevno gube živce, vrijeme i novac u kolonama već raduju finaliziranju raspetljavanja ovog prometnog čvora, budući da je kao rok izgradnje navedeno razdoblje od dvije i pol godine, projekt se još uvijek niije pomaknuo dalje od arheologije i izmještanja instalacija, kako su nam u više navrata tijekom protekle dvije godine navodili iz “Hrvatskih cesta” (HC), investitora zahvata vrijednog više od 25 milijuna eura.

Ključna točka na sjeverozapadnom ulazu u Split i dalje se guši u gužvama, što se odražava i na sve prilazne ceste koje su važne za funkcioniranje splitskog okružja, kao i svakodnevni život stanovnika Solina i bliže okolice.

Kao što to u gradu uz Jadro obično biva, najprije su se odrađivali arheološki radovi. Tako se iz HC-a opetovano navodilo da početak konkretne izgradnje ovisi i o dovršetku zaštitnih arheoloških istraživanja, a kako su mjeseci prolazili, tako se na naša pitanja odgovaralo da početak radova na projektu ovisi i o “statusu izvođača”.

Tako smo sredinom travnja prošle godine, prilikom uvođenja u posao izvođača radova na spojnoj prometnici od autocestovnog čvora Vučevica do sjevernog ulaza u budući tunel “Kozjak” ministra Butkovića priupitali i o Širini:

Foto: Vladimir Dugandžić/Cropix

– Na Širini arheološki radovi još uvijek traju i to nas je malo omelo, a i izvođač je, izgleda, malo u problemima, ali vidjet ćemo u idućem razdoblju da to isto raspletemo, da što prije počnemo. Radimo i na tome – kazao nam je resorni čelnik.

Među zadnjim odgovorima iz HC-a, a u pogledu izvođenja građevinskih radova, istaknuo je da je izvođač radova “DiV Grupa”, s kojom imaju potpisan ugovor, izrazila namjeru završiti projekt sukladno svim predviđenim i potpisanim stavkama.

Za nastavak radova ispriječio se potom i kip Isusa Krista, koji se nalazio između dvaju postojećih kolnika Jadranske magistrale na Širini. Najprije je premještena skupltura, a nedavno i postament, te je najavljeno da je nakon toga potrebno odraditi i zaštitna arheološka istraživanja, još na toj jedinoj neobrađenoj povijesnoj lokaciji u obuhvatu novih cestovnih mostova preko velikog križanja i rijeke Jadro.

HC-ova glasnogovornica Tamara Đurijanček prije dva tjedna je, odgovarajući na naša pitanja, navela da je izmještanje instalacija vode, električne energije, odvodnje i telekomunikacija, sve izuzev plinskog sustava, sastavni dio ugovorenih obveza glavnog izvođača, “DIV grupe”, i taj dio radova će se obavljati nakon što se glavni izvođač aktivira na gradilištu.

– Izmještanje instalacija plina je u tijeku, a radovi će biti dovršeni nakon završetka sezone grijanja jer u samoj sezoni nisu dozvoljeni nikakvi prekidi u opskrbi plinom – navela je Đurijanček, dodajući da izmještanje instalacija neće biti prepreka za početak izvođenja radova na izgradnji glavnog objekta – mosta “Jadro” – i da se ključni radovi mogu nastaviti nakon što dobiju cjelovito, pozitivno očitovanje konzervatora.

U planu je, kao što smo to u više navrata pisali, prostor premostiti dvama mostovima dugima 471 metar između postojećih razmaknutih kolnika kojim će se prelaziti Širina i rijeka Jadro, kako bi se izbjegla “zapinjanja” na postojećim semaforima i stvaranje kolona, kako iz smjera Kaštela, tako i iz smjera Splita i Klisa.

Novi objekti sa svojim spojevima na postojeću Magistralu sastojat će se od po dva kolnika s po dva prometna traka, dok bi raskrižje na Širini zadržalo svoju funkcionalnost. U planu je i njegova rekonstrukcija, a predviđena je i obnova dvaju sadašnjih mostova preko Jadra, koji se nalaze na Magistrali.

izvor: slobodnadalmacija.hr