Početna Kaštela Održana 19. sjednica Gradskog vijeća

Održana 19. sjednica Gradskog vijeća

100
UDIO

U Gradskoj vijećnici Grada Kaštela danas je održana 19. sjednica Gradskog vijeća. Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice održane u prosincu 2023. g., vijećnici su tijekom aktualnog sata postavljali pitanja čime je završena druga točka dnevnog reda.

Donesen je Zaključak o primanju na znanje Informacije Zeleno i modro o namjeri sudjelovanja u javnom nadmetanju za dobivanje koncesije za obavljanje javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području općine Seget.

Gradsko vijeće donijelo je Odluku o izmjeni Odluke o komunalnoj naknadi i Odluku o davanju suglasnosti na Dodatak 3. Ugovoru o sufinanciranju dijela vodoopskrbe i odvodnje Grada Kaštela (Kaštel Sućurac, Kaštel Gomilica, Kaštel Kambelovac).

Jedna od točaka dnevnog reda bila je i Prijedlog odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Kaštela za 2023. godinu. Gradski vijećnici su pozitivno glasali za svaku odluku posebno pa će sljedom izglasanog nagradu za životno djelo dobiti Ivan Delić – posmrtno, dr. Ante Omazić, Tihomir Zec, Vinko Dobrić – posmrtno i Šime Tomaš dok će godišnja osobna nagrada pripasti Nataši Jukić.

Posebna priznanja Grada Kaštela za 2023. godinu ove godine pripasti će Pomorskom športskom društvu „Srdela“ povodom 20. obljetnice osnutka za osobit doprinos razvoju ribolovnog sporta na moru i podmorju, organizaciji humanitarnih događanja te promociji grada Kaštela i Judo klubu „Dalmacijacement“, povodom 50. obljetnice osnutka za osobit doprinos za razvoj juda, postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, te za promicanje grada Kaštela u zemlji i inozemstvu. Zatim, nogometni klub „GOŠK“ Kaštela, povodom 100. obljetnice osnutka za osobit doprinos za aktivno sudjelovanje na službenim natjecanjima te promicanju sportskog života grada Kaštela te Dobrovoljno vatrogasno društvo „Kaštela“ povodom 70. obljetnice osnutka za osobit doprinos na organiziranju sustava vatrogastva i zaštite od požara grada Kaštela te promicanju grada.

Donesena je Odluka o visini novčane nagrade dobitnicima javnih priznanja za 2023. godinu te Zaključak o pokretanju postupka izbora članova Savjeta mladih Grada Kaštela.