Početna Kaštela Gradsku upravu posjetili sudionici projekta Erasmus projekt Eco Empowerment

Gradsku upravu posjetili sudionici projekta Erasmus projekt Eco Empowerment

109
UDIO

Gradska uprava grada Kaštela upriličila je prijem za sudionike projekta Erasmus projekt Eco Empowerment. Domaćin projekta u Hrvatskoj je Osnovna škola prof. Filip Lukas iz Kaštel Starog.

Ostali partneri jesu iz gradova Senohrad (Slovačka) i Rio de Mouro, Sintra (Portugal). Projektom su obuhvaćeni učenici dobnih skupina od 12 do 14 godina.

Osnovna škola prof. Filip Lukas iz Kaštel Starog ugostila je ukupno 6 odgojitelja i nastavnika te 16 djece u razdoblju od 14. travnja do 20. travnja 2024. g. Partnerima iz Senohrada (Slovačka) pridružio se i njihov župnik, ujedno i njihov vjeroučitelj.

U ime Grada Kaštela, jučer su goste dočekale zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok-Bosančić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarski razvoj i fondove Europske unije Marija Vučica.

Uz pozdrave dobrodošlice, zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok – Bosančić, iskazala je veliko zadovoljstvo što je kaštelanska osnovna škola uključena u  međunarodne projekte, a pristiglim sudionicima projekta  iz Portugala i Slovačke  zaželjela je ugodan boravak. Također se zahvalila ravnateljici,  nastavnicima, stručnim suradnicima i učenicima OŠ Filip Lukas na trudu i energiji koju su uložili u realizaciju projekta i vremenu koje će provesti u suradnji sa gostima. Svima nam je velika želja da se naši učenici upoznaju sa pozitivnim iskustvima u drugim zemljama kako bi istu praksu mogli primijeniti i u svom okruženju.

Kaštela su grad poznat po brojnim projektima sufinanciranim sredstvima iz fondova Europske unije.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarski razvoj i fondove Europske unije Marija Vučica, je između ostalog, govorila i o projektu PRO LIGHT na kojem sudjeluju i partneri iz Portugala. Naime, riječ je o zamjeni vanjske rasvjete duž obale kako bi se  smanjilo svjetlosno onečišćenje.

Po završetku prijema, uručeni su prigodni pokloni i napravljena je zajednička fotografija.