Početna Kaštela Učenici Castel di Sangra i prijateljskog grada Lindlara u posjeti Gradskoj upravi

Učenici Castel di Sangra i prijateljskog grada Lindlara u posjeti Gradskoj upravi

60
UDIO

Gradska uprava grada Kaštela upriličila je prijem za učenike koji sudjeluju u projektu Erasmus.  Domaćin projekta u Hrvatskoj je Osnovna škola Bijaći iz Kaštel Lukšića.

Ostali partneri jesu iz gradova Lindlar, Njemačka , ujedno i naš prijateljski grad te Castel di Sangro, Italija. Projektom su obuhvaćeni učenici dobnih skupina od 12 do 15 godina.

Osnovna škola Bijaći iz Kaštel Lukšića ugostila je ukupno 5 odgojitelja i nastavnika te 34 djece u razdoblju od 21. travnja do 30.  travnja 2024. g.

U ime Grada Kaštela, jučer su goste dočekale zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok-Bosančić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Antonia Kljaić.

Zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok – Bosančić je  u ime Grada Kaštela  pozdravila sve prisutne te je domaćinima projekta Osnovne škole Bijaći na čelu sa ravnateljicom prof. Šošić, svim profesorima, mentorima i učenicima koji su uključeni u realizaciju zahvalila na trudu i zalaganju koje su uložili, a  gostima je  uz dobrodošlicu zaželjela  ugodan boravak u Kaštelima. Zamjenica je istaknula važnost ovakvih međunarodnih projekata putem kojih učenici  kroz  druženja i radionice stječu nova iskustva, nova prijateljstva, upoznaju se kulturom, prirodom i povijesnom baštinom drugih zemalja  koje su također dio velike europske obitelji.

Pročelnica Antonia Kljaić je pohvalila kaštelanske škole, njihove učenike i profesore te gostima poručila da uživaju u Kaštelima.

Prije predstavljanja samih gostiju, prisutnima se obratila i ravnateljica Osnovne škole Bijaći  Jadranka Šošić

Zahvaljujem se predstavnicima Grada na ovako srdačnom prijemu i moram istaknuti da je ova suradnja između kaštelanskih škola i Grada Kaštela kontinuirano dobra i tome osobno svjedočim već više od tri desetljeća.

Sama suradnja s Lindlarom, našim prijateljskim gradom Njemačke, traje već skoro puna četiri desetljeća i ona je razvijena na svim poljima – među školama, društvima, sportskim klubovima, i sve to  prije početka samih Erasmus projekata.

Po završetku prijema, uručeni su prigodni pokloni i napravljena je zajednička fotografija.