Početna Hrvatska Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

57
UDIO
Foto: Pixabay.com

 

Duboka ciklona nad Velikom Britanijom sporo se premješta nad Sjeverno more, nad našim krajevima nakon prolaza nestabilne zračne mase tlak zraka raste, tijekom noći se razvedrilo te je pred jutro u unutrašnjosti mjestimice došlo do formiranja magle.

Danas nakon dizanja magle sunčano uz slab razvoj dnevne naoblake u planinskim krajevima unutrašnjosti. Na Jadranu vedro osim na krajnjem jugu gdje će još prijepodne biti povećane naoblake. Na Jadranu će puhati umjeren do jak sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 24 do 28 C, prognoza je Bojana Lipovšćaka za N1.

Sutra, sunčano i toplije. Ujutro u unutrašnjosti, po kotlinama i uz riječne tokove magla koja će se brzo razići, na Jadranu vedro. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti od 9 do 13 na moru oko 18. Poslijepodne u gorskim krajevima unutrašnjosti slab razvoj dnevne naoblake i mala vjerojatnost za pokoji pljusak. Najviše dnevne temperature oko 26 na Jadranu, a u unutrašnjosti i do 30 C. UV indeks  vrlo visok, a temperatura mora je između 22 i 25 C.

U nedjelju stabilno sunčano vrijeme uz porast temperature zraka. Idući tjedan vrijeme će biti sunčano i sve toplije tako da će krajem tjedna temperature zraka porasti i do 36 C. Na Jadranu će puhati vjetrovi dnevne cirkulacije uz jaki poslijepodnevni maestral.