Početna Hrvatska Obljetnica zločina na Bleiburgu

Obljetnica zločina na Bleiburgu

Obljetnica zloćina u Bleiburgu.

1128
UDIO

bl2

Ovih dana godine Gospodnje 2015., svjedoci smo obljetnice nemilih događanja koja su zadesila u večini hrvatski narod. Da tragedija bude još i veća oni koji su to radili također su bili uglavnom pripadnici hrvatskog naroda. Jedni su imali slovo abecede kao oznaku pod kojom su se borili, a drugi simbol zvijezde petrokake. Što se dogodilo krajem drugog Svjetskog rata na području Austrije, Slovenije te poslije ex Yugoslavije?

Dogodio se zločin, užasan zločin u kojem je jedan broj nevinih ljudi ubijan na najokrutniji način – bez suda, metkom u potiljak, batinjanjem, izgladnjivanjem … u najbolju ruku strijeljanjem, opet bez suda.

bl3

Sama činjenica da je isti narod bio obostrano zastupljen, pod različitim znakovljem i pod različitom ideologijom (koju važno je, nisu ni izmislili ni utemeljili; mislim na fašizam,komunizam i nacizam) strašna je istina koja taj isti Hrvatski narod proganja i danas 60 godina od Bleiburgške tragedije.

Pošto je moja malenkost svjedok ovog vremena, vremena u kojem živim, mogu konstatirati da je današnja tragedija koja se odigrava u Hrvatskoj još i gora jer politićari obojani svim spektrom boja zlorabe žrtve nedajući im vječni spokoj, a usput to perfidno rade i nama živima, maltretirajući nas neistinama i zlouporabama kako povijesnih činjenica tako i sadašnjih događanja, što u konačnici dovodi do jakih podjela unutar korpusa hrvatskog naroda. Istog tog naroda koji je i 45′ došao podijeljen na isti prostor samo je jedan dio naroda tada sudio, a drugom je bilo suđeno, naravno bez suda, bez prava na obranu. Dakle cijela manipulacija povijesnom istinom svodio se na osvajanje vlasti, političke moći a kao rezultat ima izraženu podjelu hrvatskog naroda – i čini nam samo gore.

Hrvatska povijest je jako složena sama po sebi, možda jedna od najkompleksnijih u povijesti homo sapiensa, a kada se tome pridodaju manipulacije aktualnih elita, UDBE …, tada mali čovjek može samo zapjevati onu od Prljavog kazališta s refrenom – partizani i ustaše bore se za pristaše …

Za kraj ne bi bilo pošteno nenaglasiti kako stratište hrvatskog naroda na Bleiburgu nije jedino stratište hrvatskog naroda u zadnjem Svjetskom ratu, to nije bio početak, prvo stratište…

Hrvatski narod krvario je od 41′-45′ na području cijele bivše Jugoslavije samo što su tada uloge žrtve i krvnika uvelike bile izmjenjene. Na žalost, ranije su dijelom žrtve s Bleiburga, bili akteri, krvnici nad krvnicima Bleiburga.

Apsurdistan hrvatske povijesti, ako ne prema žrtvama sa svih strana, onda bar prema nama živima mislim da vapi, jednostavno vapi da Hrvatski Sabor donese velikom večinom rezoluciju, uredbu kojom će najstrože zabraniti manipuliranje poviješću, zloupotrebom žrtava kao i bilo koju manipulaciju hrvatskim narodom u dnevnopolitičke svrhe. Valjda će napokon nakon 25 godina Hrvatske Države netko i to odraditi, ako već ne radi mrtvih, onda barem radi živih.

blei1

Ante Pa.