Početna Kaštela Psi koje je mlatio 61-godišnjak završili u Kaštelima: Dr. Filipović iznenađena njihovim...

Psi koje je mlatio 61-godišnjak završili u Kaštelima: Dr. Filipović iznenađena njihovim zdravstvenim stanjem

Psi će u skloništi biti najmanje deset dana, s obzirom da nisu bili cijepljeni i mikročipirani

883
UDIO

Kako je jučer izvijestila Policijska uprava splitsko-dalmatinska, 61-godišnjak koji je tukao pse pušten je na slobodu, a daljnje kriminalističko istraživanje slučaja preuzima PU zadarska pošto se slučaj dogodio u Golubiću.

Posjetimo, video snimka 61-godišnjaka koji se fizički iživljava nad psima šokirala je domaću javnost, a muškarac je udruzi koja se skrbi o životinjama svoje ponašanje pokušao opravdati činjenicom da su mu psi izgrizli instalacija u prtljažniku automobila i da je “pukao”.

U međuvremenu, psi su oduzeti vlasniku i završili su u No kill Sklonište za napuštene životinje Animalis Centrum u Kaštel Sućurcu. U sklonište je stiglo ukupno pet pasa. Tri istarska goniča, jedan njemački kratkodlaki ptičar i jedan balkanski gonič. Stari su od dvije do trinaest godina.

Vlasnica skloništa, dr. Zdenka Filipović, otkrila nam je u kakvom su zdravstvenom stanju zaprimljeni psi.

– Životinje su u No kill Sklonište za napuštene životinje Animalis Centrum u Kaštel Sućurcu došle po Rješenju veterinarske inspekcije. Odmah prilikom ulaska su pregledane, mikročipirane i njihovo zdravstveno stanje je u potpunosti zadovoljavajuće. Neki od tih pasa su čak malo predebeli. Svakako se vidi da se o njima vodilo računa. Rekla bih da je ovo suprotno dojmu koji se stekao kada se vidjela snimka. Nema sumnje da su životinje njegovane i dobro hranjene – govori nam dr. Filipović koja je i sama bila zaprepaštena snimkom koja je procurila u javnost.

Otkrila nam je što je daljnja procedura sa životinjama.

– Psi će tu biti najmanje deset dana, s obzirom da nisu bili cijepljeni i mikročipirani. Kod nas će provesti karantenu. Koliko dugo će biti kod nas ovisi o postupanje Veterinarske inspekcije i nadležnog Državnog odvjetništva.

Upitali smo veterinarku postoji li mogućnost da se psi vrate vlasniku.

– O tome ne mogu odlučivati. Na meni je isključivo briga o zdravstvenom stanju životinja. Što će se dalje događati zaista ne ovisi o nama, o skloništu. Imali smo dosta slučajeva gdje su životinje bile oduzete i nisu vraćene vlasnicima. O konkretnom slučaju je teško raspravljati do odluka suda, državnog odvjetništva i veterinarske inspekcije – otkrila nam je dr. Filipović.

Dakle, budućnost pasa ostaje neizvjesna.

Izvor:dalmacijadanas.hr