Niko Kovač otvoreno: Razgovarao sam s ljudima koji su nas napali, a to sve nema veze s navijanjem

781
UDIO

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, zajedno s delegacijom HNS-a, došao je danas u Split na dogovore oko organizacije utakmice protiv Italije. No, nakon sastanka s čelnicima Hajduka prvo se osvrnuo na jučerašnji incident koji se dogodio na odmorištu Zir gdje su ih huligani verbalno i fizički napali.

– Bili smo na putu i dogodila nam se malo nezgodna situacija. Policija je došla, rekli smo sve, ne bih više širio tu priču. Moramo se suprotstaviti svi skupa tome, to nema veze s navijanjem, prve su Kovačeve riječi.

– Bilo ih je desetak, po onome što smo vidjeli, imali su oznake Hajduka. Razgovarao sam s njima, bili su na utakmici u Rovinju. Ja sam pokušao smiriti strasti, komunicirao sam koliko sam mogao, nije bilo jednostavno, Nikša (Martinac, nap. a.) je dobio malo, auto je oštećen…

– Rekao sam da se smirimo, ne vidim razloga za tući se, htjeli smo popiti kavu, pojesti sendvič, pokušali su nas izazvati, mi smo bili mirni… Nije sad u pitanju Niko Kovač. Gledam na sebe kao državljanina Hrvatske, nije lijepo to doživjeti, gubimo na rejtingu. To je manjina, tu i mediji mogu doprinijeti tome. Radi naše djece koja žele ići na utakmice.

Pratim Austriju i Njemačku, ne baca to lijepu sliku na nas. Svi me zivkaju, pitaju što je bilo, pokušavam biti staložen, da ne blatimo Hrvatsku.

Nakon toga riječ je preuzeo Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a.

Incident? Sve je riješeno, teško je govoriti o tome… Naš dolazak pokazuje da mi duboko vjerujemo da nema alternative razgovorima s Hajdukom. Da je ovo početak sređivanja stanja. Ovo je nemili incident koji nećemo zaboraviti, ali neće utjecati na daljnje razgovore. Iz Hajduka su nam se ispričali u prvoj rečenici. Nismo ničime izazvali incident. To je upozorenje da ne huškamo nikoga, jer će nam se obiti o glavu. Svima. Moramo smiriti strasti. To je ludo, nitko normalan ovo ne može prihvatiti. Vjerujemo da je ovo izolirani slučaj.

Osvrnuo se onda i na sastanak s čelnicima Hajduka.

– Ovo je treći sastanak, složit ćemo priopćenje. Našle su se sve tri strane bitne za organizaciju. Grad je pokazao maksimalnu suradnju da utakmica prođe u najboljem redu. Uslijedit će još tehničkih sastanaka. Pregovaramo s Gradom, tražit ćemo mogućnost da budu Fan zone, da bude fešta, bez obzira na kaznu, rekao je Vrbanović i dodao za kazna Brbiću i dalje ostaje na snazi.

preuzeto sa vecernji.hr