Početna Svijet Poruka prije smrti: Prijatelji, na sprovodu želim boje i smijeh

Poruka prije smrti: Prijatelji, na sprovodu želim boje i smijeh

865
UDIO

Seema Jaya Sharma preminula je u dobi od 39 godina, 6 godina nakon što joj je dijagnosticiran agresivan oblik raka dojke. Zahvaljujući naprednim kliničkim istraživanjima postigla je remisiju tri puta, no karcinom se nažalost tri puta vraća – a umrla je zbog posljedica brojnih metastaza. U međuvremenu je bila na deset operacija te više ciklusa kemoterapija i zračenja.

Seema je u britanskoj javnosti postala poznata po svojoj inspirativnoj borbi s rakom, kao i pozitivnim stavovima koje je propagirala u raznim kampanjama. Prije nego što je umrla, pripremila je post koji je njezin 17-godišnji sin objavio na Facebooku:

Moja mama je preminula danas u 14.10. Ovo je napisala kao svoj posljednji status, a željela je da njezine posljednje riječi budu 21 seconds to go (op.a. pjesma britanske grupe So Solid Crew).

“Ovo sam ja. SEEMA Jaya Sharma. Moj sin će vas obavijestiti o detaljima sprovoda, a ja vas molim da dođete u vedrim bojama jer ne dolazite žaliti moju smrt, već slaviti moj život! Molim vas da me držite na životu kroz dobra vremena, svaki put kad se smijete i zabavljate, da budem tamo kraj vas…

Ne plači za mnom, Argentino (pjesma Don’t cry for me Argentina) … istina je da ja nikad nisam znala gdje je Argentina na karti, zemljopis mi nije bio jača strana.
U svakom slučaju želim reći – ljudi samo smireno ako vam se ptica pokaka na glavu. Ako ste mi zbilja dragi možda vas dođem proganjati kao duh

Nakon sprovoda će biti i bdijenje, a lokacija će biti potvrđena i bila bi vam zahvalna da u razdoblju do mog sprovoda ne dolazite kod mene doma.

Hvala vam i ne zaboravite vedru odjeću, slavimo!”

Njezin pristup smrti je svakako bio hrabar te je sama nedavno otkrila da ona za nju znači okončanje bolova. Osim sina Kalvina, iza sebe je ostavila i kćer Shanti u dobi od osam godina.

preuzeto sa 24sata.hr