Početna Hrvatska Kako se hrvatski uhljeb(SDP) rugao izbjeglicama

Kako se hrvatski uhljeb(SDP) rugao izbjeglicama

SDP se ogradio - "Stav člana SDP -a o izbjeglicama koji je objavljen na privatnoj stranici na facebooku sramotan je i nije stav SDP-a.

930
UDIO

dp

“KAO ISTINSKI socijaldemokrat razmišljam da udomim jednu sirijsku obitelj, međutim kad ih vidim onakve na televiziji bojim se da baš i ne jedu malo. Možda bi bilo pametnije da pričekam one iz Somalije”, napisao je Peroš na svom Facebook profilu, i zaslužio nekoliko lajkova i prijedloge da ipak primi izbjeglice, ali da im svaki dan servira svinjetinu.

Tko je pobogu Dubravko Peroš, vjerojatno se s pravom pitate? On je dugogodišnji vjerni član zagrebačkog SDP-a. I na Facebooku se predstavlja fotografijom svog nasmijanog lica pred crvenim SDP-ovim panoom. Socijaldemokratska partija u njega ima toliko povjerenja da joj je nosio listu na izborima za zagrebačku četvrt Podsused-Vrapče koja broji više od 40 tisuća stanovnika. Peroš je i predsjednik te gradske četvrti i socijaldemokratski vlada nad populacijom veličine Varaždina. Peroš je i zaposlenik Zagrebačkog holdinga kao i većina političara njegovog ranga u Zagrebu. Čovjek koji mora brinuti kako će na tržištu zaraditi svoj ručak najčešće nema vremena baviti se malim komunalnim akcijama. Dubravko Peroš je i mentalni brat blizanac Ante Đapića.

Koja je razlika između Peroša i Đapića?

Da, onog Đapića iz HSP-a koji je svojedobno desnicom mjerio visinu kukuruza po Slavoniji. Da, da, onog Đapića koji je prepisao magisterij. Da, onog Đapića, niste ga valjda zaboravili koji je još uvijek predsjednik Gradskog vijeća Osijeka.

Koja je razlika između nekadašnjeg pravaša Đapića koji kaže: “Jesam za privremeni prihvat žena i djece, ali ne i mladića koji izgledaju kao da su upravo izašli iz teretane” i aktualnog socijaldemokrata Peroša koji bi primio izbjeglice, ali na televiziji vidi da previše jedu. Samo u vijeću kojim predsjedavaju.

Mađari su kao što vidite ponovno zatvorili granicu, izbjeglicama se još u Makedoniji lecima predlaže da krenu preko Hrvatske prema zapadnoj Evropi. Poslušaju li preporuke i Hrvatsku zaista preplave izbjeglice trebat će organizirati Civilnu zaštitu. Na području gradske četvrti Podsused Vrapče Civilnom zaštitom će, po zakonu, rukovoditi Dubravko Peroš. Da, da, onaj Peroš ili Đapić, kako mu je već prezime, koji bi primio samo izbjeglice koji malo jedu. I čiji prijatelji bi im servirali svinjetinu.

SDP: Sramotan stav našeg člana

“Stav člana SDP -a o izbjeglicama koji je objavljen na privatnoj stranici na facebooku sramotan je i nije stav SDP-a.

SDP je jasan u svojim stavovima o izbjegličkoj krizi i predsjednik stranke i Vlade Zoran Milanović ih jasno zastupa i u institucijama Europske unije. U skladu sa svojim mogućnostima moramo pomoći ljudima u nevolji koji iz očaja bježe iz Sirije.

Ograđujemo se i osuđujemo svaki komentar koji omalovažava i vrijeđa izbjeglice i ljudsko dostojanstvo. Kao stranka ćemo preko stranačkih tijela reagirati na takve postupke.

Ured za odnose s javnošću SDP-a”, stoji u odgovoru koji smo dobili iz SDP-a.

Niti 40-ak minuta nakon objave članka na Indexu, Peroš je objavio uklonio s Facebooka