Početna Svijet Doznali nakon godina muke: Cijela obitelj ima istu bolest

Doznali nakon godina muke: Cijela obitelj ima istu bolest

848
UDIO

Milijarder John Caudwell (62) u veljači je saznao kako je njegov sin Rufus (20) obolio od zlokobne Lajmske bolesti, a zatim su ga u posljednja dva mjeseca potpuno pokosile vijesti da su također zaraženi i on te njegove kćeri Rhiannon (27) i Rebekah (35) kao i njihova majka i njegova bivša supruga Kathryn McFarlane.

Jedan od najbogatijih Britanaca je u potpunosti shrvan i ne može shvatiti kako se to dogodilo njegovoj obitelji, piše Daily Mail.

– Saznao sam da mi sin boluje od Lajmske bolesti nakon što je devet godina patio – bez ikakvih simptoma koji bi ukazivali na Lajmsku bolest jer ona imitira ostale bolesti – rekao je John.

S obzirom na to da je zaražena cijela obitelj daje se naslutiti da se bolest prenosi s osobe na osobu ili da je nasljedna, kazao je Caudwell. Inače, zasad je utvrđeno samo da se ova bolest prenosi ugrizom zaraženog krpelja.
Milijarder je novinaru ispričao i kako su isprva mislili kako svatko od njih boluje od neke zasebne bolesti, ali kada su otkrili da se radi o istoj počeo je detaljnije istraživati.

– Moglo bi se raditi o epidemiji. Milijuni Britanaca možda su zaraženi – ustvrdio je.

Ipak, sretan je što sebi i svojoj obitelji može priuštiti najbolje liječenje.
– Zavod za zdravstvo ne radi dovoljno. Mnogo oboljelih mora prodati sve što posjeduje kako bi platili privatno liječenje. Moje srce krvari za njih – rekao je John kojem se život sada svodi na brigu za sina Rufusa. Njegovo stanje toliko se pogoršalo da ne može ustati iz kreveta.

– Rufusovo stanje toliko je loše da se borimo svake minute svakog dana – rekao je Caudwell.

Lajmska bolest, koju prenose krpelji, može biti ozbiljna ne otkrije li se na vrijeme. Prvo se javi osip, a nakon njega mogu uslijediti neurološki, srčani ili poremećaji na zglobovima i to tjednima, mjesecima ili godinama kasnije.

preuzeto sa 24sata.hr