Početna Hrvatska Silovao i zatukao staricu pa častio u krčmi i kockao

Silovao i zatukao staricu pa častio u krčmi i kockao

1003
UDIO

Osuđivani ubojica Tomislav Trbojević (54) orobio je, a zatim silovao i smrtno ozlijedio Anu Lovreković (77) u njezinoj spavaćoj sobi u kući u Ulici braće Radića broj 101 u Pitomači.

Trbojević je, kako sumnja državno odvjetništvo, u subotu 11. listopada navečer došao k nesretnoj ženi te je od nje zatražio novac i snažno je udario. Nakon što je iznudio staričinu ušteđevinu, nasrnuo je na nju i silovao je. Ana Lovreković preminula je od ozljeda koje joj je Trbojević zadao.

Majku je u nedjelju ujutro pronašao sin. Trbojević je uhićen u utorak na području susjedne općine, a kod njega su pronađeni staričin mobitel i ključ od kuće.

– Izgledao je potpuno normalno, nikad ne bih rekao da je sposoban takvo što učiniti. Bio je vrijedan i pedantan, jedino je vikendima znao jako popiti – rekao nam je jučer Nenad Ivanović, kod kojeg je Trbojević kao podstanar živio zadnja tri tjedna, nekoliko kuća dalje od mjesta zločina. Da je njegov podstanar već odležao 15 godina u zatvoru zbog ubojstva starije žene u okolici Virovitice, nije znao. Trbojević je prije dvije godine izašao iz zatvora, no nije imao gdje jer je njegov brat prodao kuću.

– Rekao mi je da je radio u inozemstvu, spominjao je Švicarsku i Njemačku. Primio sam ga na stan besplatno jer sam se sažalio. Radio je kao nadničar kod moga tasta i ondje sam ga upoznao. U nedjelju ujutro bio je u stanu i spavao – ispričao je Nenad Ivanović. Njegov rođak Dragan Ivanović, prvi susjed ubijene, sjeća se Ane Lovreković kao tihe i pristojne umirovljenice, koja je godinama radila u mjesnoj ribarnici.

– Skromno je živjela, a pomagali su joj sin i kći, pa je vjerojatno nešto uštedjela. Navodno je Trbojević te subote promijenio 100 eura u kiosku u središtu Pitomače koji drže njezin sin i snaha, a potom je častio u krčmi i bio u kasinu. Čuo sam da je bio govorio kako on nikada nije nikoga ubio i da je nevin ležao u zatvoru – kazao nam je Ivanović.

preuzeto sa vecernji.hr