Početna Hrvatska Brodosplitova ljepotica Katina vratila se u Split

Brodosplitova ljepotica Katina vratila se u Split

916
UDIO

bs

Jahta duljine 60 metara na svoje četiri palube u šest VIP kabina prima 12 putnika.

Brodosplitova ljepotica Katina vratila se u Split nakon pokusne plovidbe do Monaka, gdje je bila izložena na velikom sajmu luksuznih jahti, javlja HRT.

Ako želite provesti tjedan na jahti Katina, trebate izdvojiti 260.000 eura. Brodosplit je ovim projektom zakoračio na svjetsko tržište luksuzne, turističke brodogradnje. Katina je 60 metara duga jahta koja bi trebala zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih gostiju. Tjedni najam stoji 260.000 eura.

Brodosplitu je već najavljeno kako može računati na najmanje 24 tjedna iznajmljivanja broda iduće godine.

Jahta duljine 60 metara na svoje četiri palube u šest VIP kabina prima 12 putnika, o kojima se brine 10 članova posade, a namijenjena je za krstarenje Mediteranom i Karipskim otocima, ali i za oceanska krstarenja, sukladno certifikatima Hrvatskog registra brodova i kodu LY2. Izgrađena je na platformi ‘mini-cruisera’, trup i nadgrađe su od čelika, a kormilarnica od aluminijske legure.

Dva pogonska motora snage 1000 kW omogućava joj plovidbu brzinom većom od 14 čvorova. Upravljanje propulzijom izvedeno je daljinski iz kormilarnice, kao i dodatnom prijenosnom konzolom ‘plug&play’.