Početna Zanimljivosti Što će se dogoditi ako jedete dvije banane na dan kroz mjesec...

Što će se dogoditi ako jedete dvije banane na dan kroz mjesec dana? Evo odgovora

984
UDIO

Banane

Banana pomaže pri pretvorbi ugljikohidrata u glukozu i time održava pravilnu razinu šećera u krvi.
Banane su dobre za srce i živce jer sadrže velike doze kalija.
Kalij čuva srce i živčani sustav održava u dobroj formi. Kalij je također bitan za kontrakciju mišića, dobar je za bubrege i kosti. Smanjuje se izlučivanje kalcija u urinu te stvaranje bubrežnog kamenca, uravnotežuje razinu kalcija u tijelu i smanjuje rizik od osteoporoze. Banane su dobre i za bubrege te kosti. One sadrže triptofan koji pomaže pri proizvodnji serotonina te ima umirujući učinak na mozak. Banana pomaže pri pretvorbi ukljikohidrata u glukozu i time održava pravilnu razinu šećera u krvi.

Ali što će se dogoditi ako jedete dvije banane svakodnevno kroz mjesec dana?

Primijetit ćete da će vam ojačati korijen kose, a koža će postati znatno nježnija i zategnutija. Ako imate problema s aknama i nepravilnostima na koži, banane će pomoći u rješavanju tog problema zbog magnezija koji sadrže, piše portal High Perspective

“Riješit će” vam i problem konstipacije ako svako jutro, nakon što ste popili čašu mlake vode s limunom na prazan želudac, pojedite zrelu bananu. Ako se, pak, patite s dijarejom, nemojte jesti zrele, već žute, poluzrele banane. Banane mogu ublažiti neugodne simptome PMS-a, regulirati probavu i normalizirati krvni tlak, sniziti kolesterol.
izvor:VL