Početna Kaštela “Čitajmo naglas, čitajmo zajedno 2015.”

“Čitajmo naglas, čitajmo zajedno 2015.”

Završno natjecanje "Čitajmo naglas, čitajmo zajedno 2015.", koje se tijekom protekla dva tjedna, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige održavalo u suradnji GKK i svih kaštelanskih osnovnih škola, održat će se u petak, 06. studenoga u 19.30 sati, u Muzejskom prostoru Podvorje u Kaštel Sućurcu.

991
UDIO

knjiga

Ovim putem Vas pozivamo na završno natjecanje “Čitajmo naglas, čitajmo zajedno 2015.”, koje će se, u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela održati u petak, 06. studenoga 2015. u 19.30 sati u Muzejskom prostoru Podvorje u Kaštel Sućurcu.

U nenatjecateljskom dijelu programa nastupit će osmogodišnja Lana Rubelj, finalistica RTL-ovih „Zvjezdica“i učenici Škole stranih jezika „Wotan“.

 “Čitajmo naglas, čitajmo zajedno” – završno natjecanje u petak, 06.11. u 19.30 sati

Završno natjecanje “Čitajmo naglas, čitajmo zajedno 2015.”, koje se tijekom protekla dva tjedna, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige održavalo u suradnji GKK i svih kaštelanskih osnovnih škola, održat će se u petak, 06. studenoga u 19.30 sati, u Muzejskom prostoru Podvorje u Kaštel Sućurcu.

U zabavnom dijelu programa sudjelovat će osmogodišnja Lana Rubelj iz Kaštel Sućurca, koja je svojim nedavnim talentiranim nastupom u glazbenom natjecanju “Zvjezdice” osvojila srca žirija i postala finalistica, te učenici Škole stranih jezika Wotan, koji će izvesti dva kratka igrokaza. Gradska knjižnica Kaštela uključila se i ove godine (kao jedina knjižnica u Splitsko-dalmatinskoj županiji) u 3. Nacionalno natjecanje u čitanju naglas”, koje su pokrenule Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Cilj ove akcije je poticanje čitanja i čitanja naglas, razvoj čitalačkih navika, popularizacija knjige te poticanje pozitivnog natjecateljskog duha.

Nakon što je u prednatjecanjima iz svake škole (OŠ kneza Mislava, OŠ kneza Trpimira, OŠ Ostrog, OŠ prof. Filipa Lukasa i OŠ Bijaći) odabrano po dvoje natjecatelja, i to u dvije kategorije (od 3. do 5. razreda i od 6. do 8. razreda), odabrani učenici nastupili su pred povjerenstvima, pod vodstvom učiteljica/mentorica, koje su učenicima pomogle pri pripremi i izboru proznih djela (knjiga, odnosno ulomaka iz proznih djela hrvatske i stranih književnosti, primjerenih uzrastu natjecatelja) s kojima su se odlučili predstaviti u glasnom čitanju. Nakon što su natjecatelji pojedinačno, na što inovativniji i kreativniji način, predstavili knjigu po vlastitom izboru, održano je pojedinačno glasno čitanje predstavljenih djela. Povjerenstva za vrednovanje i ocjenjivanje glasnog čitanja su prema kriterijima ocjenjivanja (kreativnost uvodnog dijela, jasnoća i razgovijetnost, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu i sveukupni dojam) ocjenjivala nastup svakog učenika. Nakon zbrojenih bodova, odabrano je po dvoje učenika iz svake kaštelanske škole, koji će sudjelovati na završnom gradskom natjecanju u glasnom čitanju.

Završno natjecanje “Čitajmo naglas, čitajmo zajedno 2015.” za Grad Kaštela održat će se u petak, 06. studenoga, s početkom u 19.30 sati, u Muzejskom prostoru Podvorje u Kaštel Sućurcu.

Na završnom natjecanju pred Povjerenstvom će nastupiti 10 odabranih učenika, pri čemu će dvoje najboljih učenika Knjižnica nagraditi knjigama, te će otputovati na završno natjecanje u Sisak, 19. i 20. studenog, gdje će predstavljati Splitsko-dalmatinsku županiju.

Popis učenika odabranih za završno natjecanje:

 OŠ kneza Mislava

MIHOVIL LOVRIĆ, 5. r.  (u kategoriji od 3.do 5. razreda)

PETRA LAMBAŠA, 7. r.  (u kategoriji od 6. do 8. razreda)

OŠ kneza Trpimira

JOSIPA ŽUNIĆ, 5. r. (u kategoriji od 3. do 5. razreda)

DEA ŠIMAT, 8. r.  (u kategoriji od 6. do 8. razreda)

OŠ Ostrog

MAŠA BOBAN 4.r.  i ANA MATELJAN, 4.r. (u kategoriji od 3. do 5. razreda)

LARA BOŽIĆ 6.r.  (u kategoriji od 6. do 8. razreda)

OŠ prof. Filipa Lukasa

JAGODA SABLJIĆ 5.r. (u kategoriji od 3. do 5. razreda)

JURE BOŠNJAK 8.r.  (u kategoriji od 6. do 8. razreda)

OŠ Bijaći

IVA MATAS 3.r.  (u kategoriji od 3.do 5. razreda)

VJEKO KRTOLAČIĆ 7.r. (u kategoriji od 6. do 8. razreda)