Početna Hrvatska Split – pretukli mladića na smrt

Split – pretukli mladića na smrt

Vidjevši policiju, mladići u automobilu su se počeli sumnjivo ponašati, a policajcima to nije promaklo. Shvativši da su uočeni, dvojac je pokušao automobilom pobjeći iz bolničkog kruga.

1208
UDIO

30.06.2015., Split - Klinicki bolnicki centar Firule, hitan prijem. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

U splitskoj bolnici u srijedu iza 18 sati pružena je pomoć 20-godišnjaku s teškim i po život opasnim ozljedama glave. Policija je stigla u bolnicu na poziv liječnika, a istovremeno su uhitili i dvojicu koje se sumnjiči da su pretukli mladića. Kako doznajemo, uhvaćeni su u automobilu u krugu bolnice. Policija još ne želi otkrivati okolnosti tučnjave i uhićenja. Nagađa se o dva scenarija; prema prvom, osumnjičeni su osobno dovezli 20-godišnjaka u bolnicu dok je prema drugom scenariju mladića netko drugi dovezao, a dvojac je došao u izvidnicu čekavši rasplet situacije. Vidjevši policiju, mladići u automobilu su se počeli sumnjivo ponašati, a policajcima to nije promaklo. Shvativši da su uočeni, dvojac je pokušao automobilom pobjeći iz bolničkog kruga. No policija ih je uspjela u tome spriječiti u čemu im je uvelike pomogla i činjenica da su ulice i parkirališta oko KBC-a uske i pomalo kaotične za one kojima bolnica nije često odredište. Opirali su se uhićenju zbog čega su policajci upotrijebili sredstva prisile. Dovedeni su u policijsku postaju na kriminalističku istragu nakon čega će se znati detalji o motivima brutalnog premlaćivanja.

Ozlijeđeni mladić smješten je na Jedinicu intenzivnog liječenja KBC-a Split.
– Pacijent je u induciranoj komi te je priključen na respirator. Ima višestruke ozljede glave, odnosno mozga. Ostale vitalne funkcije su u redu. O prognozama za njegov oporavak u ovom trenutku ne možemo govoriti – kazao je dr. Nenad Karanović, predstojnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje.

Na istom odjelu ležao je i 19-godišnji mladić iz Drniša koji je prije nešto više od mjesec dana usred bijela dana pretučen ispred na Baldekinu, nedaleko od studentske menze u Šibeniku. Gotovo mjesec dana proveo je u bolnici, prvo na JIL-u gdje je bio u induciranoj komi te se borio za život, a nakon daljnjeg liječenja i pretraga pušten je iz bolnice, ali ga još čeka trotjedna rehabilitacija u Krapinskim Toplicama. Njega su također pretukla dvojica, i to vršnjaci, koji su ubrzo uhićeni te im je određen jednomjesečni istražni zatvor.

IZVOR: 24sata.hr