Početna Kaštela Oprez vozači – u Kaštelima slijedi kontrola načina parkinga

Oprez vozači – u Kaštelima slijedi kontrola načina parkinga

Vozač ne smije parkirati svoje vozilo: – na dijelu ceste ispred prijelaza ceste preko željezničke i tramvajske pruge u istoj razini, i to na udaljenosti manjoj od 15 m od tih prijelaza,

933
UDIO

ama

Podsjećamo građane da poslove nadzora nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila u poslijepodnevnim satima samostalno ali i u suradnji sa prometnim redarom u Gradu Kaštela izvršavaju djelatnici MUP-a.

Kako bi se uspostavio red i poboljšalo sveopće stanje u prometu u Kaštelima, policijski službenici i prometni redar izvršavati će kontrolu i kažnjavati nepropisno zaustavljanje i parkiranje vozila.
Kazne se kreću u rasponu od 300,00 kn (ako se parkira vozilo gdje je zabranjeno) do 700,00 kn (ako se parkiranje izvrši na mjestu koje je rezervirano za osobe s invaliditetom).

Vozač ne smije parkirati svoje vozilo:

– na dijelu ceste ispred prijelaza ceste preko željezničke i tramvajske pruge u istoj razini, i to na udaljenosti manjoj od 15 m od tih prijelaza,

– na udaljenosti manjoj od 15 m ispred i iza znaka kojim je obilježeno stajalište za vozila javnog prijevoza putnika,

– na mjestu na kojem bi parkirano vozilo onemogućilo pristup drugom vozilu radi parkiranja ili izlazak nekom već parkiranom vozilu.