Početna Sport Burić: Čude me neke kritike nakon Intera, igramo dobro, dopadljivo, tako želimo...

Burić: Čude me neke kritike nakon Intera, igramo dobro, dopadljivo, tako želimo igrati protiv Zagreba

710
UDIO

Samo osam bodova u 17 utakmica osvojio je Zagreb, Hajdukov protivnik u sljedeće dvije utakmice. Oba dvoboja odigrati će se na stadionu u Kranjčevićevoj, prvi je prvenstveni i igra se u subotu u 15 sati, drugi je u četvrtfinalu Kupa u srijedu u 17 sati.

– U proteklom tjednu smo jako tematizirali stvari koje nas čekaju u Zagrebu jer sljedeći tjedan nećemo imati puno prostora ni vremena za trening s obzirom na putovanja. Veseli me rad, angažman, spremni smo za Zagreb – rekao je na početku najave utakmice trener Hajduka Damir Burić.

Odmah je dodao da neće biti ozlijeđenih Nižića, Ohandze, Velazqueza i Pejića te kartoniranog Sušića. Na put je krenulo 19 igrača, višak će vjerojatno biti Pejić koji putuje s momčadi u rodni grad. Riječ ili dvije o Zagrebu, naročito o njihovom najboljem strijelcu Gabrijelu Bobanu.

– Vrlo kvalitetan igrač , to se vidi iz svake njihove utakmice, brz je i neugodan, ima dobru završnicu, moramo paziti i paziti ćemo na njega. Zagreb ima svoj stil, svoju filozofiju od koje ne odstupa što cijenim iako rezultati možda nisu tu. Očekujem dobru i zanimljivu utakmicu, oni znaju puno o nama, mi o njima – dodao je Burić.

Visoka i zaslužena pobjeda nad Interom pala je u medijsku sjenu zbog reakcije Nikole Vlašića koji je tražio zamjenu nakon pola sata utakmice. Pitali su novinari je li trener razgovarao s mladim igračem, ima li nesporazuma?

– Nismo ništa posebno razgovarali, sve ide svojim tokom, stvari su normalne i nema problema. Dapače, mene je malo iznenadilo da su natpisi bili kritički, a vidio sam puno dobrih stvari. Vidimo dominaciju, kreativnost, nešto što se dopada publici. Imamo komplimente od struke, igramo dopadljiv, kreativan i agresivan nogomet. Postigli smo puno golova, imali puno šansi, ponosan sam na momčad, mislim da smo na pravom putu – odgovorio je Burić.

A je li onda ideja s Vlašićem u napadu propala ili još stoji?

– Morate vratiti film unatrag, da vidite gdje je momčad bila i gdje smo sada. Imamo idejne postulate, ne volim puno tematizirati pojedince, mi kao momčad izbacujemo pojedince. Vidjeli ste ovu sezonu na primjeru Kalinića i Milovića koji su bili kritizirani pa su dobri i igraju u reprezentaciju, dakle dosta igrača se podiglo. Tematizirati jednog ili drugog nije potrebno., Nikola je pravi momak, sportaš, ono što pruža je vrlo dobro. Pokazao je kvalitetu, on je nositelj igre. Suvišno je još nešto dodavati. Statistika je nešto drugo, kod nas funkcionira način igre, sustav. Ne može se gledati kroz prizmu golova već kroz igru. Kod nas sve štima kad je u pitanju igra, sustav i koncepcija, meni momčad pokazuje dobru sliku. Kažete da će se bolje prodati ako postiže golove, ali ja ne razmišljam o prodaji kao prodaji, već o klubu kao klubu. Moramo poštivati ovaj grb koji nosimo – zaključio je Burić temu o Vlašiću.

Nema do proljeća Francka Ohandze, kako trener Bijelih to komentira?

– Imali smo veliki peh, dobili smo fenomenalnog igrača za nula eura, na ovim prostorima je najbolji napadač za nula eura. Koliko smo bili sretni što smo ga dobili, toliko smo imali peha što ga je zahvatila ozljeda. Naravno, vjerujem da će se vratiti i da ćemo od njega dobiti ono što može.

Nema u subotu Tina Sušića, tko će ga mijenjati, jesu li kandidati Andrija Balić i Ante Roguljić?

– Sami ste odgovorili na to pitanje. Imamo dobrih mogućnosti na toj poziciji, na trenutke mi je žao što moram staviti 11 igrača jer bi ih najradije 13 stavio u igru. Mene glava od toga ne boli, sretan sam i zadovoljan s kadrom, naravno ne možeš biti pravedan prema svima. Kako rade i treniraju, zaslužuju svi da igraju – poručuje Burić

Andrija Balić je ostao na klupi protiv Intera, kakav mu je danas status?

– Balićev status je takav da on svaku utakmicu igra, svi mladi imaju oscilacija, pa to vrijedi i za njega. Pravi je momak i sportaš, uvjeren sam da će biti jako dobar. Znate i sami da imamo mladu momčad, kažu najmlađu u Europi, moramo toga biti svjesni

Nakon sutrašnje utakmice Bijeli se vraćaju u Split, da se u miru pripreme za jedinu utakmicu četvrtfinala Kupa protiv istog protivnika.

– Dvije utakmice neće biti iste, vraćamo se kući da se pripremimo što kvalitetnije za Kup koji je biti ili ne biti, zato nam je važan zatvoren trening u svom dvorištu – zaključio je Hajdukov trener.

preuzeto sa dalmacijanews.hr