Početna Split Nakon dugih sedam godina čekanja otvara menza u centru Splita!

Nakon dugih sedam godina čekanja otvara menza u centru Splita!

1030
UDIO

Nakon niza problema i dugih sedam godina, studenti u Splitu će napokon dobiti natrag svoju menzu u centru grada. Čini se kako će se problemi oko spornog rashladnog uređaja sa stanarima susjedne zgrade ubrzo riješiti, pa se restoran kod Hrvatskog narodnog kazališta može otvoriti.

Ravnateljica Studenstskog centra Split Gordana Raos, nije krila zadovoljstvo što se napokon krenulo naprijed i što će SC imati još dvije menze koje će studenti moći koristiti. Kazala je da se menza u centru treba još dotjerati i da se treba postaviti potrebna aparatura kako bi mogla uskoro otvoriti svoja vrata studentima.

– Sretna sam što se krenulo naprijed u rješavanju spora i što će se uskoro otvoriti menza za studente u samom centru grada. Još imamo posla oko uređivanja menze, moramo postaviti opremu i ostale sadržaje kako bi se menza mogla pustiti u funkciju, ali su nam potrebni i atesti za koje ne vidim razloga da ih nećemo dobiti. Menza će moći izbaciti oko 400 do 500 obroka dnevno i nadamo se otvaranju pred Božić, ako sve bude u skladu s našim očekivanjima – rekla nam je Raos.

Gotovo istodobno bi se trebala otvoriti i menza pri Medicinskom fakultetu, koja bi također trebala izbaciti dnevno oko 400 do 500 obroka kako bi se popunile potrebe studenata.

– Čekamo da nam grad potvrdi zahtjev za uporabnu dozvolu, a otvaranje menze dogovaramo sa Sveučilištem i rektorom koji nas malo i požuruje. Isto tako, menza na Medicinskom fakultetu bi trebala izbaciti dnevno oko 400 do 500 obroka i otvoriti svoja vrata pred Božić, a ima i terasu s predivnim pogledom na Brački kanal pa bi bilo lijepo iskoristiti tu pogodnost – zaključila je Raos.

preuzeto sa dalmacijanews.hr