Početna Hrvatska Humanitarna božićna akcija “DONATORI DARIVAJU DONATORE”

Humanitarna božićna akcija “DONATORI DARIVAJU DONATORE”

Cilj humanitarne akcije je informiranje građana o djelovanju navedene udruge, te prikupljanje novčanih sredstava za kuću Dalmacija u Beninu koja trenutačno prehranjuje preko 600 djece svakog dana.

1068
UDIO

marija

Hrvatska udruga ”Marijini obroci”, Volonterski centar SKAC_ST, Pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije , Hrvatsko nadzemlje, te Sveučilište u Splitu organiziraju humanitarnu božićnu akciju „Donatori darivaju donatore“ koja će se održati u srijedu 16.12.2015. u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

Cilj humanitarne akcije je informiranje građana o djelovanju navedene udruge, te prikupljanje novčanih sredstava za kuću Dalmacija u Beninu koja trenutačno prehranjuje preko 600 djece svakog dana.

Udruga ”Marijini obroci” su međunarodno karitativni pokret za uspostavljanje projekata prehrane u školama, te u zajednicama u kojima siromaštvo i glad onemogućavaju djeci steći potrebno obrazovanje. Udruga osigurava svakodnevne obroke u školama na području 12 država koje se prostiru na 5 kontinenata, za više od 1.000.000 djece različite vjerske pripadnosti i ateista. Hrana se kupuje od lokalnog stanovništva i na taj način se jača gospodarstvo u tim siromašnim zemljama. Više o samoj udruzi možete pronaći na internetskoj stranici: www.marysmeals.hr.

Za sudjelovanje u akciji potreban je donatorski listić, koji sadržava podatke donatora i dobiva se na određenim mjestima za svaku donaciju od 10 kn. Na kraju akcije će se među svim listićima izabrati oni koji će dobiti jedno od iznenađenja za donatore koja su darovali neki naši podupiratelji.

Predviđeni program:
Datum održavanja: Srijeda, 16.12.2015.
Vrijeme održavanja: 20:30 – 22:00.
Mjesto održavanja: Nadbiskupsko sjemenište u Splitu – na susretu Hrvatskog nadzemlja!

Donirana iznenađenja koja se (među ostalima) mogu dobiti su:
1. Put u Svetu zemlju za 2 osobe. (Agencija „G-Tour Međugorje“)
2. Put u Rim za 2 osobe. (Agencija „Kraljica Mira“)
3. Put na Svjetski dan mladih za 2 osobe. (Agencija „Ichtis Travel“)
4. Doček Nove godine u Međugorju za 10 osoba. (Agencija „G-Tour + Globtour Međugorje“)

Mjesto gdje se može nabaviti donatorski listić:
1. Restoran „Le monde“ – Split, Plinarska 6
2. Porta sudentskog doma na kampusu
3. Porta Gospe od Zdravlja, Trg Gaje Bulata 3

Akcija počinje 27.11.2015. i traje do susreta Hrvatskog nadzemlja 16.12.2015.