Početna Hrvatska Kakvo nas vrijeme čeka do kraja srpnja i početkom kolovoza?

Kakvo nas vrijeme čeka do kraja srpnja i početkom kolovoza?

1004
UDIO

Ušli smo u posljednji srpanjski tjedan, a time i u prosječno najtopliji dio godine. Iako je tijekom ponedjeljka i dalje bilo vruće, ipak su temperature zraka nekoliko stupnjeva niže u odnosu na one izmjerene u dane vikenda. Ponedjeljak je u većini krajeva donio sunčano vrijeme, ali je bilo i mjestimično izraženijih neverina. Do kraja mjeseca vrijeme će biti stabilno uz obilje sunca i uobičajene ljetne vrućine. Slično će biti i početkom kolovoza.

Utorak će biti pretežno ili djelomično sunčan i u većini predjela suh. U drugom dijelu dana lokalno će biti jačeg razvoja oblaka koji u zaobalju i samo ponegdje uz obalu mogu donijeti kratkotrajne pljuskova s grmljavinom. U noći i ujutro puhat će slaba bura, podno Velebita umjerena do pojačana. Danju će zapuhati slab vjetar zapadnih smjerova koji će popodne ponegdje na moru prolazno biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 16 do 21°C, uz obalu i na otocima od 21 do 25°C. Najviše dnevne temperature većinom od 29 do 34°C.

Srijeda donosi pretežno sunčano i u većini predjela suho vrijeme. Popodne će samo mjestimice u zaobalju biti prolaznih i slabih grmljavinskih pljuskova. Noću tiho ili slaba bura, podno Velebita umjerena. Danju će puhati slab do umjeren maestral. Navečer na zapadnoj obali Istre umjeren sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 16 do 21°C, uz obalu i na otocima od 21 do 25°C. Najviše dnevne temperature većinom od 29 do 34°C.

Četvrtak će biti pretežno sunčan u većini predjela. Uz mjestimično jači razvoj oblaka, uglavnom u zaleđu Istre i Kvarnera može biti prolaznih pljuskova s grmljavinom. U noći slaba bura, podno Velebita umjerena. Danju će u većini predjela puhati slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova, jači popodne na moru Dalmacije. Temperature zraka bez promjene u odnosu na prethodne dane.

U petak pretežno sunčano. Popodne su uglavnom u zaleđu Kvarnera mogući slabi pljuskova. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab do umjeren maestral. Najviše dnevne temperature od 30 do 35°C.

Pretežno sunčano bit će tijekom subote. Popodne su u zaleđu Kvarnera mogući slabi pljuskovi. Noću tiho ili slaba bura, danju će puhati slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova koji popodne na moru Dalmacije prolazno i mjestimice može biti pojačan. Zadržat će se vruće.

Pretežno sunčano i u većini krajeva suho bit će u nedjelju. Navečer je u Istri moguć porast naoblake uz mjestimične neverine. Puhat će slab dnevni vjetar, popodne na moru Dalmacije ponegdje umjeren maestral, a navečer na sjevernom Jadranu slabo jugo. Bit će vruće i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 31 do 36°C.

Prema današnjim prognostičkim kartama, vrućine će se u Dalmaciji nastaviti i na samom početku kolovoza, ali se u noći na utorak očekuje bura što bi moglo označiti početak manjeg osvježenja.

preuzeto sa dalmacijanews.hr