Početna Sport U Hrvatskoj više od 50 posto utakmica je namiješteno!

U Hrvatskoj više od 50 posto utakmica je namiješteno!

1253
UDIO

Nagradu za sportsko ponašanje dobio je Branko Radičević (30) jer svojim je potezom pokazao da ne želi sudjelovati u nečemu čemu mjesto nije u sportu.

Na utakmici Budainke, kluba za koji je igrao, protiv Slavonca iz Slavonskog Kobaša namjerno je promašio 11-erac smatrajući da ga je sudac jednostavno izmislio. Neki su sumnjali da je taj potez planirao, no pri preuzimanju nagrade istaknuo je da je to bio njegov ‘trenutak istine’, ideja mu je bljesnula kad je stavljao loptu na bijelu točku.

Iz kluba je izbačen. S optužbom da ih je doveo pred rub gašenja jer su na kraju izgubili tu utakmicu. Suigrači su mu zamjerili to što je učinio. Radičević više ne igra nogomet, postao je trener za mlade uzraste.

U razgovoru za Večernji list rekao je:

– Sustav kao sustav, naročito u tim nižim ligama, postavljen je tako da se igraju utakmice za koje se već unaprijed zna kakav će ishod biti.

Koliko je takvih utakmica po sezoni?

– Po sezoni? Ne znam sad točno, ali rekao bih je da ih je više od 50 posto u nižim ligama. U višim ih je ligama manje. Kad su me kontaktirali na početku, ja sam čak i rekao u jednom trenutku: ‘O.K., sve je to uobičajeno, to se radi i zna se kad se prvenstvo kristalizira, onda se sve dogovara, od toga tko će biti prvi, tko drugi, kome treba, kome ne treba, tko ima materijalne i financijske uvjete za odlazak u viši rang, a tko nema…’ Ali da se već od 2. kola uđe u mešetarenja oko rezultata, to je stvarno strašno… Pa zašto onda ti mladi dečki igraju? – zapitao se Radičević.

Odgovor vjerojatno neće dobiti nikad.

preuzeto sa dalmacijanews.hr