Početna Hrvatska Oprezno s božićnim shoppingom: Nikako ne kupujte ove poklone

Oprezno s božićnim shoppingom: Nikako ne kupujte ove poklone

1432
UDIO

Prilikom odabira poklona itekako možete pogriješiti stoga morate pripaziti da ne kupite onaj koji bi mogao poslati krivu poruku. U nastavku pogledajte koje poklone biste trebali izbjegavati, osim ako vam osoba koju darujete nije izravno rekla da to želi

1. “Pomoćnici” za čišćenje. Možda mislite da je predmet poput npr. usisavača sjajan poklon, ali netko bi mogao pomisliti da njihov dom doživljavate neurednim.

2. Ekstravaganti pokloni za novog partnera. Vikend putovanje ili skupi sat definitivno je sjajan i vrijedan odabir za partnera s kojim ste dugo u vezi ili braku, ali skupocjeni pokloni za nekoga s kim ste kratko u vezi stvaraju bespotreban pritisak. Za takve poklone nema mjesta u vezi za koju niste sigurni hoće li potrajati.

3. Osobni pokloni za poslovne kolege. U ovo doba godine u uredima se često organiziraju međusobna darivanja povodom božićnih blagdana. Teško je izabrati pravi poklon za osobu koju poznajete samo iz poslovnog okruženja. Ako je na vama red da kupite poklon nadređenom, pripazite da ne kupujete poklon koji je previše intiman poput npr. bona za masažu tijela ili donjeg rublja.

4. Isti poklon koji ste darovali prošle godine. Mama se oduševila puloverom koji ste joj kupili za prošli Božić pa namjeravate igrati na sigurno i darovati joj novi pulover ove godine? Odustanite od te ideje jer bi mama mogla pomisliti da niste imali ni volje ni želje razmisliti o nekom drugom poklonu.

5. Članarina za teretanu. Ovaj poklon u osobi može isprovocirati nesigurnost, potaknuti je da se osjeća loše u vlastitoj koži i pomisli kako ne izgleda dovoljno dobro pa joj je zato potrebna teretana.

6. Odjevni predmeti za oblikovanje tijela. Ni ne pomišljajte na kupovinu raznoraznih steznika ili tajica za oblikovanje figure i prikrivanje nesavršenosti jer takvi pokloni mogu imati identičan učinka kao i članarina za teretanu u prethodnoj točki.

7. Vjerski predmeti. Bez obzira na to što ste možda u potpunosti upoznati s vjerskim osjećajima osobe kojoj kupujete poklon, izbjegavajte darivanje vjerskih predmeta. Vjera je osobna stvar pojedinaca i oni će sami za sebe odabrati vjerske predmete koje žele u svom domu.

8. Knjige za samopomoć. Vama bliska osoba prolazi kroz teško razdoblje u životu i željeli biste joj olakšati situaciju knjigom za samopomoć? To baš i nije najbolja ideja. Baš poput vjerskih predmeta, knjige za samopomoć su iznimno osobna stvar i nije na nama da određujemo kakva pomoć ili savjet treba dotičnoj osobi, piše zadovoljna.hr.

preuzeto sa dalmacijanews.hr