Početna Hrvatska Split – drugi smrtni slučaj od gripe

Split – drugi smrtni slučaj od gripe

Na području splitsko-dalmatinska županije registrirana su 462 slučaja gripe, splitska bolnica je pretrpana pacijentima, a virus je, kako se zasad tek sumnja, odnio još jedan život.

1785
UDIO

bol

Muškarac u dobi od 60 godina u bolnicu je primljen s obostranom upalom pluća te je preminuo u roku od nekoliko sati od dolaska na Jedinicu intenzivnog liječenja. Je li riječ o gripi ili nekom drugom uzročniku znat će se nakon obrade uzetih briseva grla i nosa.

Prije desetak dana u splitskoj bolnici preminula je žena u dobi od 30-ak godina i kod nje je iz brisa izoliran virus je te potvrđeno da je preminula od gripe. U Zagrebu je gripa odnijela još jedan život, što je za sada dva potvrđena smrtna slučaja od gripe.

Prema službenim informacijama u Splitu je 340 ljudi oboljelo od gripe, u Makarskoj su oboljele 24 osobe, na Hvaru je prijavljeno 22 slučaja, u Sinju 18, u Trogiru 16, u Imotskom i na Braču prijavljeno je 15 slučajeva dok je u Omišu zasad 12 oboljelih od gripe.

No, brojka je sigurno veća i još će rasti jer je sezona tek počela. Zbog gripe su u splitskom KBC-u na nekim odjelima zabranjene posjete, posebno tamo gdje su osjetljiviji pacijenti. Iz bolnice apeliraju na građane da smanje broj posjeta i na odjele na na kojima nisu zabranjene posjete.