Početna Hrvatska Splitsko područje – Prvi put u povijesti izdano upozorenje

Splitsko područje – Prvi put u povijesti izdano upozorenje

Dežurne službe su u pripravnosti, od medicinskih ekipa do komunalnih poduzeća. Prvi je put Splićanima izdano upozorenje da zaštite vodovodne instalacije od smrzavanja.

2028
UDIO

ruka

NEVRIJEME praćeno snijegom u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te olujnim vjetrom i kišom zahvatilo je velik dio zemlje, čime su ostvarene najave prognostičara koji su za taj dio Hrvatske proglasili crveni meteoalarm.

Zbog jake bure problema je bilo i na dubrovačkom području. Neki letovi u zračnoj luci su otkazani, a poljoprivrednici se boje mogućih šteta.

Na krajnjem jugu snijeg i jaka bura prouzročili su teškoće na cestama te prekid katamaranskog i zračnog prometa.

Dežurne službe su u pripravnosti, od medicinskih ekipa do komunalnih poduzeća. Prvi je put Splićanima izdano upozorenje da zaštite vodovodne instalacije od smrzavanja.

Na splitskom području, uz katamaranske prekinute su i trajektne linije. A meteorolozi za sutra na Jadranu najavljuju jaku i olujnu buru s orkanskim udarima.

Čeka nas ledena noć

Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu, večeras nas čeka hladna noć s temperaturama oko -7 °C.

U Zagrebu će temperature pasti do -6°C, u Splitu do -2°C, u Osijeku do -7°C, U Rijeci do -4°C, a u Dubrovniku do -2°C.

Puhat će umjereno jak vjetar brzine s povremenim naletima između 26 km/h do 45 km/h, a postoji i vjerojatnost kratkotrajnih snježnih pljuskova u nekim područjima.

Sutra još hladnije

Sutra možemo očekivati vrlo vjetrovito i hladno vrijeme.

Bit će umjereno i pretežno oblačno, a na sjevernom Jadranu i ponegdje u istočnoj Hrvatskoj većinom sunčano. Mjestimice je moguć slab snijeg, osobito u Lici i unutrašnjosti Dalmacije, a može ga, uz kišu, biti i ponegdje na obali i otocima.

Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura između -10 i -5, u gorju i malo niža, a na Jadranu od -6 do -1. Najviša dnevna između -9 i -3, na Jadranu od -3 do 3 °C.