Početna Hrvatska Splitski manijak napao do sada 4 žene

Splitski manijak napao do sada 4 žene

1446
UDIO

Nakon manijakalnog napada na tri žene u studenom prošle godine, u petak 13. siječnja ove godine, 43-godišnja žena prijavila je napad nepoznatog muškarca koji ju je snažno udario u vrat bez ikakvog povoda, dok je sama šetala ulicom u Splitu. Splitska policija potvrdila nam je njezinu prijavu o napadu koji se dogodio nešto iza 17 sati na križanju Ulice kneza Ljudevita Posavskog i Ulice Dujma Mikačića nedaleko od samog središta grada.

No, je li “spinutski” napadač isti muškarac kao i ovaj iz prošloga tjedna, u policiji zasad mogu samo nagađati. Odmah nakon dojave o napadu izašli su na mjesto događaja no, kako navode, “prilikom obilaska užeg i šireg prostora nisu zatekli osobu koja bi se mogla dovesti u svezu s navedenim događajem”. Žena koju je muškarac skriven pod kapuljačom udario s leđa toliko snažno da je zateturala, nije imala vidljivih ozljeda i nije zatražila liječničku pomoć. Uspjela ga je “snimiti” premda je bio sumrak opisavši ga kao visokog mlađeg muškarca vitke građe s zelenom kapuljačom.

Prvi ovakvi napadi na žene, zabilježeni su u noći na 28. studenog, a sve se odvilo u roku od sat i pol, od 23.30 do jedan poslije ponoći. Prvo je napadnuta 17-godišnjakinja, potom 28-godišnjakinja te na kraju 22-godišnjakinja. Najmlađa napadnuta djevojka koju je manijak cipelario odbila je liječničku pomoć i nije imala vidljivih ozljeda, baš kao ni 28-godišnjakinja dok je posljednja žrtva “spinutskog manijaka” imala lakše ozljede. Nju je udario šakom u čeljust. Ni u jednom od navedenih napada nije prijavljen pokušaj silovanja.

Meta napadača uvijek su žene, a sudeći prema opisanim događanjima, manijak dobro pazi da su same i da nema nikoga u blizini. Djevojke napadnute u studenom također su navele da je napadač mlađi i da je imao zelenu kapuljaču.

– Prema do sada prikupljenim saznanjima, ne možemo potvrditi da se u spomenutom slučaju i u slučajevima napada na Spinutu u studenom prošle godine radi o istoj osobi. U odnosu na navedene događaje poduzimaju se izvidi u cilju pronalaska počinitelja. Osim navedenih, nismo zaprimili druge prijave sličnih napada na području Grada Splita – kažu nam u PU splitsko-dalmatinskoj.

IZVOR: 24sata.hr