Početna Hrvatska Radnici Imunološkog zavoda: U prosvjed za javni interes pozvat ćemo građane

Radnici Imunološkog zavoda: U prosvjed za javni interes pozvat ćemo građane

1451
UDIO

Radnici Imunološkog zavoda najavili su prosvjede ukoliko se u roku od 30 dana ne donese jasna politička odluka o namjeri Vlade RH da zadrži,restrukturira IMZ, investira javni novac u javnu ustanovu koji će služiti javnom interesu svih građana RH budući da je riječ o ustanovi od strateške važnosti za državu, odlučeno je danas na skupu Sindikata energetike, kemije i nemetala (EKN).

– Tijekom slijedećih 30 dana izraditi ćemo vrlo konkretan plan prosvjednih aktivnosti koje neće trajati samo onoliko koliko traju sjednice Vlade RH. Prosvjedne aktivnosti imati će za cilj okupljanje svih snaga u RH koje imaju za cilj javni interes i koje su se spremne pridružiti radnicima Imunološkog u ostvarivanju javnog interesa – poručuju u priopćenju kojeg potpisuju Željko Klaus, predsjednik Sindikata EKN-a Hrvatske i Lidija Jagarinec, povjerenica EKN-a u IMZ-u.

Dodaju i da će “uspostaviti neformalno savezništvo s Gradom Zagrebom i čelništvom Grada koji je pokazao nedvosmislenu želju za investiranjem u Imunološki zavod u cilju nastavka proizvodnje”, ograđujući se pritom od političkom karakteru takvog zajedničkog djelovanja.

– Sindikat EKN-a zahtijeva da građani Hrvatske kroz Vladu RH budu ponosni vlasnici Imunološkog zavoda čije će daljnje proizvodne aktivnosti biti na korist svima u ovoj državi, i bogatima i siromašnima, poručuju.

preuzeto sa vecernji.hr