Početna Kaštela U Kaštelima noć otvorenih vrata HRZa

U Kaštelima noć otvorenih vrata HRZa

2519
UDIO

 

U Kaštelima, u Zračnoj luci u petak 27.siječnja u vremenu od 13 do 19 sati održavati će se Noć otvorenih vrata HRZ-a i Protuzračne obrane.

Ovom prigodom obilježit će se i 25 godina Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te 50 godina kaštelanske zračne luke.

Ovo će biti prilika i da se najmlađi upoznaju sa zanimanjima u HRZ-u i PZO-u te tehničkim karakteristikama vojnih letjelica.

Svi koji u 13 sati pristignu u zračnu luku imat će mogućnost razgledati avione i helikoptere, a bit će organizirana i radionica za djecu pod nazivom «Pilotiranje na simulatoru aviona MIG – 21»

Za one s najljepšim i najiskrenijim osmijesima bit će upriličen izbor «Najljepši osmijeh pilotske kabine», a svi koji bi se u budućnosti željeli baviti zanimanjem vojnog pilota o tome će se moći informirati na info pultu «Kako postati vojni pilot i pripadnik Oružanih snaga RH»

U 15 sati slijedi prava atrakcija, letački program s nastupom akrobatske grupe «Krila oluje», a nakon toga, od 17 sati, na programu je «Doživi noć kao dan», uz upotrebu pilotske opreme za noćno letenje, NVG uređaja.