Početna Hrvatska „Heroji Hrvatskoga domovinskog rata – svjedočanstva“

„Heroji Hrvatskoga domovinskog rata – svjedočanstva“

1197
UDIO

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt i Koordinacije udruga borbenih postrojbi iz Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije održat će se predstavljanje knjige „Heroji Hrvatskoga domovinskog rata – svjedočanstva“ autora povjesničara prof. dr. sc. Josipa Jurčevića u Splitu, Kaštelima i Omišu.

U Splitu će se predstavljanje održati 8. veljače 2017., srijeda, s početkom u 19 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19. Uz autora prof. Jurčevića o knjizi će govoriti Ivica Bubić, predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata 158. brigade i 6. domobranske pukovnije, Ivan Lela, dopredsjednik HVIDR-e Split i Josip Jović, kolumnist i publicist. U ime organizatora prigodnim riječima obratit će se i kroz program voditi Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt.

 U Kaštelima će se predstavljanje održati 6. veljače 2017., ponedjeljak, s početkom u 19 sati u dvorani dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću.

U Omišu će se predstavljanje održati 9. veljače 2017., četvrtak, s početkom u 19 sati u dvorani hotela „Plaža“.

I u Kaštelima i u Omišu uz autora knjige prof. Jurčevića o knjizi će govoriti hrvatski branitelji, koji su bili suborci nekih od heroja čija svjedočanstva su zapisana u knjizi.

„Ova knjiga u kojoj su objavljene sudbine devetnaest heroja Hrvatskoga domovinskog rata najizravnije se protivi hrvatskom bijegu od istine. Iz svjedočanstava se mogu jasno prepoznavati kako samo herojsko doba hrvatske povijesti 1990-ih, tako i pojedinačna herojstva ne samo ljudi spomenutih u ovoj knjizi, nego i herojstvo više tisuća ratnih junaka čija iskustva i sudbine svakako ubuduće vrijedi i nadalje istraživati i javno promovirati…“