Početna Hrvatska “Širenje abortusa i sve veći broj pobačaja je znak dekadentnog društva, moralno...

“Širenje abortusa i sve veći broj pobačaja je znak dekadentnog društva, moralno osakaćenog”

1488
UDIO

Kontroverzni profesor zadarskog sveučilišta, Ivan Poljaković čije su izjave i do sada izazivale pozornost svekolike hrvatske javnosti – kao što je primjerice izjava, da je homoseksulanost bolest te da je poklič “Za dom spremni” stari hrvatski pozdrav koji ni na koji način nije sporan, održao je predavanje pod nazivom – Pobačaj – znak dekadentnog društva. – piše Zadarski list.

Osvrnuo se na pobačaje kroz povijest čovječanstva do danas, podsjećajući kako su još puno prije Krista, nećudoredni Židovi imali veliki broj pobačaja te su čak žrtvovali svoju rođenu djecu. Naglasio je kako u Nizozemskoj i nekim drugim europskim zemljama i danas postoji legalizirano ubojstvo djeteta do 12 godina zbog, kako je rekao, bolesti ili “ako vam se ne sviđa”.

– I Hitler je u vrijeme Drugog svjetskog rata ubio 1,5 milijuna djece i onda nam kažu da naše društvo želimo vratiti u mračno doba. Tu su i marksisti , koji izvrću stvarnost i povijesne činjenice, a neki od njih i danas predaju na fakultetima. Pobačaj je ubojstvo, a sve zlo počinje nakon seksualne revolucije kada na scenu stupa – kontracepcija. No, iako sam vjernik i cijeloga sam života u Crkvi, kao instituciju je moram kritizirati, jer u mojih 60 godina života nikada nisam čuo niti jednog svećenika da je s oltara rekao bilo što protiv kontracepcije. I iako vjera nema veze s ovim jer je jednostavno i znanstveno dokazano da život počinje začećem, u ovom je slučaju Crkva zakazala i moram je kritizirati – naglasio je Poljaković.

Moralno osakaćeno društvo

Kada je o kontracepciji riječ, Poljaković je nastavio kako je znanstveni podatak da je sigurnost kondoma 75 posto te to uposredio sa skakanjem padobranom pitajući – tko bi normalan skočio padobranom, ako bi znao da je vjerojatnost da će sigurno doskočiti – 75 posto.

– Da ne govorimo dalje o različitim problemima kontracepcije. Dakle, ako su primjerice, mladi ljudi zajedno samo zbog užitka onda imate abortus. Ne možete biti protiv abortusa, a za – kontracepciju. U vrijeme kada sam se ja rodio nije bilo razvoda, nije bilo abortusa… Zašto? Zato jer nije bilo kontracepcije. Širenje abortusa i sve veći broj pobačaja je znak dekadentnog društva, moralno osakaćenog – zaključio je ovaj sveučilišni profesor.

Svojim je argumentima potom počeo pobijati sve one u hrvatskom društvu danas, koji podržavaju pobačaj, pa je tako naveo, njihov stav da fetus nije ljudsko biće.
Potkrijepio je to podatkom kako danas u svijetu nema znanstvenika, embriologa koji neće potvrditi da život počinje začećem.

– Zagovarči abortusa zagovaraju nešto što nije znanstveno dokazano kao što je svojevremeno “lupio” i bivši ministar u SDP-ovoj Vladi Rajko Ostojić koji je rekao da život počinje kad se dijete rodi. Taj je čovjek i još Medicinski fakultet završio! Znanstveno je dokazano kako posljednji organ u ljudskom tijelu koji u potpunosti sazrijeva i to do 25-te godine života – je mozak. Znači, sve vas mlađe, netko bi mogao “koknuti” – zaključio je Poljaković.

preuzeto sa dalmacijanews.hr