Početna Kaštela Kaštela – Električni kabel pao ispred autobusa

Kaštela – Električni kabel pao ispred autobusa

1750
UDIO

Pukom igrom slučaja izbjegnuta je tragedija na brzoj cesti kroz Kaštela – odmah kod križanja za Metro (bivši Baumax), na četiri trake u oba smjera pao je (stari) energetski kabel koji je išao trasom od rudnika do pogona Cemex-a! Srećom, nitko nije ozlijeđen, iako je autobus ispred kojeg se kabel stvorio oštećen, a zbog očevida su se stvarale manje prometne gužve.Kako doznajemo od Branka Mozare, glasnogovornika Cemexa, do pada kabela je došlo izvan kruga Cemexa te neobičnim spletom okolnosti.

– Energetski kabel koji nije bio pod naponom zahvatio je kamion s podignutom kipom. Taj kamion je bio u jednoj trgovini kamenim agregatom južno od brze ceste, u svakom slučaju nevezano od Cemexa, a podignuta kipa je zakačila kabel i potegnula ga, što je uzrokovalo pad kabela gotovo cijelom duljinom. Mi smo provjerili trasu, odmah smo prekinuli kabel, a nema ozlijeđenih ni veće materijalne štete, pored autobusa na prometnici, jednog automobila i naravno našeg kabela. No, točan iznos znat će se kasnije. – ispričao nam je Mozara, koji je također bio na mjestu nezgode.
Vozač autobusa koji je najgore prošao bio je pak u šoku. Vozi liniju iz Njemačke za Split te je u kabel udario pri brzini od nekih 70-ak km/h.

– Strašan je to šok, kao eksplozija! Nismo vidjeli niti shvatili što se događa, jer je taj kabel udario u gornji dio vjetrobranskog stakla, a uz spuštena sjenila za sunce, nije bilo jasno odakle dolazi taj udarac… Srećom smo prošli bez ozljeda. – prepričao nam je vozač autobusa, još uvijek u nevjerici.

IZVOR: dalmacijanews.com